..

..

Stránky

neděle 29. července 2012

Zipy/Zippers

Holky věděly jste, že vietnamci prodávají už i věci na šití? Pořídila jsem tam dvoje balení zipů za hubičku - 10ks/15Kč a 12ks/19Kč. Dlouhý jsou okolo 20cm, nejsou všechny ťip ťop stejný. Dneska jsem je pro jistotu namočila do horký vody a v pohodě. Jen jeden oranžový je trochu špinavý. Mají i pěkný barvy, jen ta růžová jim chybí :-)

I bought some zippers in a place I would not expect it. For the price of 2 I got whole set. I rinsed them in hot water and they seem fine. I really cannot tell the difference with those I got already.


Šla jsem si tam pro levný pásky, který používám jako alternativu látkových uch a popruhů. Vidět jste je mohli například na makové tašce nebo flaškovníku. Našla jsem tam i nějaký levný věci na tvoření. MiniMe nejen vypadá jako já, ale taky ráda tvoří.

I went there to buy some cheap belts. I used those as alternative for purses and bags. Can be spotted on the red poppy bag or bottle holder. I found some very cheap DYI material for my daughter as she likes to create as well.

Ještě se musím pochlubit, že jsem konečně vytřídila oblečení. Na charitu putovaly 4 pytle. Najednou mám spoustu volných ramínek. Vyprala jsem poslední puntíkovou várku a zkusila tu techniku obracené aplikace. Večer jsem došila dva menší kostlivce, ale o těch zase zítra.

Finally I managed to go through our clothes. I have ended up with 4 large garbage bags which went to charity. I prewashed last pieces of polka dots fabrics and tried reverse applique. I have also finished two small UFOs projects. I'll share that tomorrow.

4 komentáře:

Sandra :) řekl(a)...

I'm going to run downstairs and count my zippers, lol.

... 5 minutes later ...

OK the count is:
89 x 9" and longer (mostly 14")
99 X 7" (my most frequently used size for regular zipper bags)
10 X various lengths that are already kitted with projects to sew.

Hmmmmmm that's a lot of zippers, LOL!! Lots are vintage from thrift stores, some were reclaimed from old clothing, the rest were mostly on sale or from Zipit on Etsy. I guess I have a bit of a zipper fetish, LOL!

RuonelA řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Finding Fifth řekl(a)...

I too have been donating clothes that no longer fit my kids. It is a great feeling to pass them on to others who may use them.

Katka řekl(a)...

Týýýjo, tak na zipy jsem u nich ještě nekoukala...koukám, že to musím napravit :-))) Máme tu nějaký obří obchod od sušenek přes věci do domácnosti po boty a oblečení, tak třeba mají i ty zipy :-)) Zatím jsem si tam všimla, že mají záclony, ale nenapadlo mě tam hledat i jiné věci a materiál na šití.