..

..

Stránky

středa 13. března 2013

Změť/Messy

První nástřel proběhl narychlo. Potřebovala jsem si uvědomit jak velkou tu deku vlastně chci a kolik těch bloků ve finále potřebuju. Moje zkušenosti jsou pramalé a tak není divu, že i látky mi vyšly jen tak tak. Kupovala jsem metr modré a metr novinové, k tomu půl metru kostiček a doma jsem doplnila půl metrem té zažloutlé bílé. Jasný plán jsem neměla a tak to dopadlo trochu chaoticky, ale pořád doufám, že se to ještě doladí prošitím.


Here's shot of my first layout. I needed to figure out what size my quilt is going to be and how many blocks do I actually need. I'm not a big planner and I don't have many experiences. I'm a bit adventurous beginner. I started this quilt with no particular plan and I was running out of all these fabrics so I just made few more blocks to complete the top. You probably guessed it by now that there is a reason why I named my blog "negligent style". That's the way I do things.

 
Když jsem měla dostatek bloků, rozložila jsem si to u holek v ložnici, tam byla šance, že budu mít odpoledne čas šoupat bloky sem a tam. Přiznám se, že když koukala na fotky, tak se mi chtělo brečet. Hrůza! Takový zmatek a změť všeho dohromady. Vzhledem k tomu, že už jsem neměla z čeho stříhat, řekla jsem si, že to prostě sešiju a hotovo. Momentálně plánuju jak to celé prošiju, aby se z chaosu stalo něco přijatelného. Některé bloky mám v plánu prostě jen prošít okolo. Ty novinové bych chtěla prošít křížem nejen strojem, ale i ručně. Načtrla jsem si to viz. poslední foto. Pokud máte nějaký nápad, tak si ho ráda přečtu.
 

When I had enough blocks I used the designer floor to work out the final layout. I almost cried when I saw the picture I took. So messy and chaotic. Anyway I have no more fabrics to replace any of those blocks so I just sewed it all together and I'm trying to figure out how to quilt it to give it more clean look. Or at least some kind of look rather than "is there a pattern somewhere". My idea is to hand stitched those newspapers blocks across. See the last pic I tried to draw it on. Any suggestions are welcomed.


This post is part of Something New Sampler!

8 komentářů:

jamala řekl(a)...

Je to nádherné. S prošitím si určitě poradíš. Jana

El. řekl(a)...

Milá Vexo, mě se člověče líbí...žádná zpatlanina......prošití jistě bloky "vyloupne"....na druhou stranu bych chtěla vidět, jak by to vypadalo, kdyby každý blok byl oddělen třeba jen tenkým proužkem té modré. Moc se mi líbí ta asymetrie. Jsi Vexo skvělá!

Ajka řekl(a)...

Věruš koukám že nezahálíš:-)))
Ajka

Anonymní řekl(a)...

je nádhernej :-D (mopsinka)

vexa řekl(a)...

Díky, jste zlaté! Prvních pár obdelníků mám prošito a vypadá to líp :-)

twiggy řekl(a)...

mne sa páči práve ten ,,zmätok,, ♥ pravidelnosť a presnosť nie je môj kamarát :)

verpa řekl(a)...

Moc se mi líbí ten modrý pás vpravo. Asi bych prošila každý obdélník jen obrys, ale moc se těším na tvoje nápady, uděláš to vždy nějak jinak je to naprosto super!

pegyna řekl(a)...

já bych také obšila všechny obdelníky a zbytek došila ručně, ale ty už jí máš určitě hotovou, jak tě znám :))))