..

..

Stránky

pátek 25. dubna 2014

Barevné volné prošívání


Od rychlé čmáranice v Malování k finálnímu produktu. Už ve chvíli, kdy jsem si pořizovala nový stroj (před 2 lety) jsem měla touhu naučit se volně prošívat. Už jsem to parkrát zkoušela, ale zkušeností mám pramálo. Nejsem moc trpělivý člověk a trénovat někde bokem na čtverci mě moc nebralo. Navíc největší problém vždy přichází s větším rozměrem deky.


Po několikatýdenním přehazování hotového topu z místa na místo jsem si řekla DOST. Zasedla a dala se do toho. Výsledek je úsměvný, ale odradit jsem se nenechala. Vytůnila jsem si stroj kusem vinylu což je v podstatě průhledný ubrus, který hezky přilne jak k povrchu stroje, tak k desce stolu a pokračovala v boji.



Opakovala jsem pořád stejný "vzor". Prostě smyčky, abych si osvojila tu správnou rychlost a překonala obavy z volného prošívání. Někdy se mi dařilo líp jindy míň. Když jsem byla v půlce vypadalo to docela zajímavě.


Ve finále to nevypadá vůbec špatně. Bude z toho kryt na knihovnu. Rozměr 94x94cm. Bylo to vážně dobré cvičení. Zjistila jsem, které nitě na prošívání nebrat a jak si nastavit stroj. Překvapivě jsem neměla problémy s napětím nitě a z rubu to vypadá stejně jak z lícu. Samozřejmě musím ještě hodně cvičit a příště se možná pokusím o nějaký vzor a nebudu už jen smyčkovat.



Hezký víkend!

13 komentářů:

Anna řekl(a)...

úúú vypadá nádherně! a poslední fotka v poli je super

Korfela řekl(a)...

Věrko, paráda ... je super kráčet dál. Použití barevných nití je také super volba. Bď na sebe pyšná ;-) .. Já na Tebe jsem ju.

jamala řekl(a)...

Hodně dobrý! Jana

eni.ka řekl(a)...

krásne sa to vydrilo, len tak ďalej :)

PaB řekl(a)...

Páááni, jseš hustá!
Moc se mi to líbí....líbí se mi, jak jde vidět, jak jsi se zlepšovala a zlepšovala...a smekám, že jsi do toho "skočila po hlavě" - rovnou do hotového topu!
Počítalas, jak dlouho, čistýho času, si top quiltovala?

Těším se na Tvé další skoky:o))Pavlína

Hanka řekl(a)...

Na poprve fakt dobre. Je to krasna deka. Pises ze nemas moc trpelivosti ale mylis se! Proquiltovat takovou velkou deku to vyzadovalo cas a spoustu trpelivosti :) To ja jsem chvilku trenovala na kousku latky ale nevypadalo to podle mych predstav. Zdravim :)

Lenka - Nej šicí stroje řekl(a)...

BOMBA! bomba bomba bomba ♥

Jitka řekl(a)...

Napoprvé - je to paráda. Jaké jsi používala nitě? Nebo jinak, které nepoužívat?

MsMidge řekl(a)...

I have no idea what this all says, cos I'm at work and no translation! But it's GORGEOUS!

ANNabeLL řekl(a)...

Páni, smekám .. taky bych potřebovala prošít hotový top ručně šitý .. ale bojím - bojím, že ho pokazím..
A ta fotečka v poli wau, nádhera!

Feu-Follet řekl(a)...

Věru, nádhera! už jsem slintala a obdivovalana FB - ale taky mně zajímá to napětí horní i spodní nitě - někdy se mi stává, že z rubu je to nepěkné/ ale to tvoje vypadá krásně :-) já ještě ten nový stroj nemám uplně pod kontrolou - stařík šil mizerně, ale volný quilt na něm šel skvěle - tady u nového se to fakt musí poladit ale je fakt, že kolikrát sem se vztekala a když sem vzala horní nit kvalitné quiltovací od Lady - Mettlerku tak to bylo už OK . S obyčejnýma to jde nic moc, že ? můžu se optat jaké se ti osvědčily nejlépe - nebo kterým se raději zdaleka vyhnout ?

VěraŠ. řekl(a)...

Nádhera. Obdivuji tě, jak jsi se do toho pustila. Vypadá to skvěle - a fotka v poli je fantastická.

Amelie řekl(a)...

nádherné, dokonalé dílo!!!! A krásné barvičky, moooc se mi líbí.