..

..

Stránky

pátek 19. dubna 2013

Předělávky/Redo


Někdy v prosinci jsem ušila tento jednoduchý obal na desky a plánovala jsem si další. Taky jsem si plánovala zapojit se do takového malého společného šití a právě teď v dubnu je tématem obal na diář a tak plány dostaly konkrétní podobu. Obal je vážně jednoduchý, já si vybrala oblíbený odstín, který se mi náramně hodil k látce s kozama. Doufám, že to jsou kozy :-) Uvažovala jsem, že na vnitřní stranu klopy dám kapsu a protože jsem lenoch a nechtělo se mi dělat nic složitého jednoduše jsem cikcakem přišila kus fólie a mám kapsy na vizitky apod..


I wanted to get involved into The Across the Pond Sew Along. The theme for April is journal cover which I planned to do anyway. You can check out more info about the SAL here. It's easy going more get to know each other kind of fun. I used this tut. My version is just simple design since I wanted the cute fabric be the main feature. I added small vinyl pockets inside to keep the cards and others in place.

Konečně jsem se pustila do úklidu a reorganizace šicího koutu. Až bude hotovo, tak nafotím. S jarním sluníčkem přišly nové nápady a taky jsem se trochu inspirovala během Girl Friday Sews. Tam najdete pár užitečných návodů. Starou korkovou tabuli jsem si předělala k obrazu svému a nebojte nesebrala jsem ji svým holkám. MiniMe na začátku roku dostala větší rozměr a tahle malá zůstala nevyužitá.

Since I was searching for something all the time I finally got into sewing corner redo. I got some inspiration during the Girl Friday Sews blog hop. Not finished yet but I started with this old board. My girls got bigger size and this one was laying here unused. The idea behind my color choice is that the red part in the middle will hold notes of the most urgent projects. I put some Santa Clause in there to keep in mind it's never to early to start working on those Xmas presents. I'll use the pink part for future plans projects and the orange for UFO or WiP, we'll see. You can see on the pictures above that first I wanted to do scrappy version but I didn't really like it so I made the three sections more defined.


Potřebuju cvičit volné prošívání, tak v té růžové části je pokus o kolečka a v té červené to mají být obdelníčky. Oranžovou část jsem prošila stehem, který mám na stroji. Barvy jsou takto zvolené záměrně. Do červené části si připíchnu projekty co nejvíc hoří, do růžové ty plánované a do oranžové asi ty v procesu, ještě uvidíme. Přišila jsem tam i vánoční panýlek jako připomínku, že můžu šít vánoční dárky po celý rok a ne jen na poslední chvíli v prosinci. Původně jsem si k sobě rovnala odstřižky, ale nějak se mi to nelíbilo, tak jsem se rozhodla udělat tři oddělené části.


I need to practice FMQ so I practiced on the red and pink part. The orange is just some kind of stitch my machine offers. Not so pretty parts will be covered under notes so I'm not freaking out with not so perfect quilting. I found out that these boards are not like pictures frames. You can not actually take the middle part out and put it back in so I had to slide it underneath the frame. It's easy process and I used scissors to do that. I'm quite happy with the outcome. It brings some fresh colors into my working space.

Tyhle tabule nejsou dělané jako klasické obrázky a tak se ta středová část nedá vyndat. Zastřihla jsem prošitý díl a nůžkama zastrčila okraje pod rám. S výsledkem jsem spokojená, ty barvy ten můj neuspořádaný koutek pěkně rozveselily.


Linking up with TGIFF @ Sew at Home Mummy



13 komentářů:

bezaz řekl(a)...

Vexi, jedno krajsie ako druhe, kozicky su super, po tej "reznej" latke som pokukovala na PPM.. aku foliu si davala na tie dosky? a tabula je bombasticka, FMQ potrebujes este cvicit??? :D

Olive řekl(a)...

Vexi, tentokrát budu chválit tady. Desky pěkné, ale to prošívání,... nádhera. Ty s tím společným šitím po celé zeměkouli jen rosteš. Opravdu krása.

MsMidge řekl(a)...

Oh!! I love that board! What a great idea!

Katka řekl(a)...

Že bych si taky předělala nástěnku? Už mám ten korek na některých místech trochu rozpíchaný... Super nápad!!!!!

Šitíčko U Zuzky řekl(a)...

Jééé, vidím svoji vizitečku v "okýnku":o)))

Zase jeden povedený kousek;o)

Panenkománie řekl(a)...

Ty jsi neskutečná! Jak tady někdo zmínil, že tím společným šitím po zeměkouli rosteš, tak bych to podepsala :-) Ta tabule je tak krásná!! Musí tam přímo zářit! :-)

pegyna řekl(a)...

ta nástěnka se ti moc povedla, to prošívání jsi již dotáhla k dokonalosti, už se těším na deku :))))

Sandra :) řekl(a)...

Your journal cover is sweet - the fabrics are so pretty! I LOVE LOVE LOVE the bulletin board - what a great idea! It's so pretty, and I love the different section colours for different projects/ideas - fantastic! Nope - never too early to get working on Christmas - I have 4 Santa sacks of 5 done, so I'm doing well, lol!

The Patchsmith řekl(a)...

What a clever idea. I too am practising FMQ but I like using the wavy line that my machine also has. I want to try pebble FMQ next. Love your journal - the pockets are a really useful idea. Are you keeping this one for yourself or is it part of your 'get-ready-for-Christmas-NOW' plan?

Gemma@prettybobbins řekl(a)...

What a great idea! I love your new mini and the notebook cover is super cute too :)

Katarina řekl(a)...

No teeeda, nástenka je geniálna! Krásne farebná a ešte aj logicky usporiadaná podľa projektov! Smekám :) A áno, sú to kozičky - poštári :)

Hanka řekl(a)...

Wow, what a nice journal cover and board! I love that idea of Sew along! I think I will join you! Sounds like fun! Haven't made journal cover yet. Thank you for the tip.

Zuzana řekl(a)...

Tak nastenk je tak povedena, ty mas fakt oko!