..

..

Stránky

středa 24. dubna 2013

Barvy/Colors

Chtěla jsem došít novinovou deku, ale ouha, zjistila jsem, že nemám dost zavíráků. Sleduju teď jeden blog a je tam spousta užitečných návodů. Při pohledu na tento o špendlení, je mi jasné, že musím koupit víc závíráků, nedá se nic dělat. Taky jsem poprvé zkoušela špendlit na stole, nemám sice dřeva na který bych to namotala, ale jde to i bez nich a je to paráda. Zkuste!
My plan was to finish the newspaper quilt but I soon realized I don't have enough pins. I recently start following Christa's blog and when I saw her tutorial on proper basting and pinning this just seems not right. I need to get more pins. I don't have such a big table so I tried board basting. Well sort of, I don't have boards but it works without it as well. No more basting on the floor, this is great!

Takže než dojedu do města pro zavíráky můžu pokračovat v šití s vinylem. Zatím jsem si nachystala ladící látky. To je základ. Musím se přiznat, že jsem trochu posedlá tím, aby věci ladily, speciálně u šicích projektů. To neznamená, že nemám ráda kontrast a jedu jen tón v tónů, ale tak nějak to prostě musí ladit. Nedokážu někomu cokoliv pochválit pokud se mi to nelíbí. Samozřejmě tohle je velice subjektivní a každý vnímáme barvy asi trochu jinak a tak se dál raději už nebudu rozepisovat :-)


No pins means I can continue on vinyl pouches project I started on Monday. Right match of zippers and fabrics is what makes me happy. I'm quite obsessed with matching colors. Last year I planned to do scrappy kind of mini quilt but the more scraps I collect and swap the more I feel it's not for me. No random scrappiness. My heart bleeds when I see scrappy vomit quilts, lol. Or those that don't match in any way. Sorry people but just use whole collection if you don't see color combinations that fits. Every projets starts with color combo and sometimes it takes time to find the right one but it's definitely worth it.
Pár zipů vypadlo z výběru, protože jsem nenašla vhodnou kombinaci a nejméně u dvou si nejsem jistá, zda je realizuju, protože nejsem spokojená s výběrem. Schválně si tipněte, který dva to jsou. Nebo raději ne :-)

I had to put away few zipper since I don't have matching fabric and there are two that I don't like too much. I admit it. I'm a matching freak.


Dalších pár projektů tu na mě smutně kouká, ale nedá se nic dělat, já jsem teď v zajetí barev a vinylu.

I have few more WiPs but I'm so caught up with colors and vinyl right now.
Linking up with WiP Wednesday


9 komentářů:

Rosse007 řekl(a)...

Teda já se z tebe picnu!To budeš dělat tolik taštiček? Ale barvičky máš krásně sladěné.

bezaz řekl(a)...

Veru a co budes robit s tolkymi tastickami?? :O ;) som zvedava na hotovu deku, napad so spendlenim na stole je super, len mam maly stol

Katarina řekl(a)...

No neviem, či je to fotkami alebo už zle vidím, ale podľa mňa ladia všetky :)) Jediné, čo nie je úplne tón v tóne, je asi ten modrý zips, druhý sprava, ale pod zipsom je tuším aj takáto svetlá modrá. Tak neviem :) Inak si sa pekne vyhrala.

jesterka3103 řekl(a)...

krasne si me inspirovala a ja dnes v obi koupila taky vynil :-)) jen jak se bude sit, na to jsem zvedava....

Anonymní řekl(a)...

Your newspaper quilt is AMAZING. Love it. I can not wait to see the whole thing finished up.

Molli Sparkles řekl(a)...

I love that you match! Scrap vomit quilts make me do one thing, VOMIT. I'm fine for quilts not to have exactly matching colours in them, but they need to have a consistency in tone, or texture, or some thing to make it cohesive. Seeing all those rainbow zippers makes me happy and cheery for today!

MsMidge řekl(a)...

Love all your little pouches and matchy matchy! I too am not a fan of scrap vomit. Seriously, how can you call something vomit and be ok with it??

pegyna řekl(a)...

ty jsi neskutečná - krásně ti to ladí, obdivuji tvoje nadšení - pro vše :))))

Sandra :) řekl(a)...

Scrappy vomit quilts - OMG LOL!! You don't want to look at most of mine then because I do love scrappy, hehe! I also love matchy matchy - so I match some projects, and sometimes I just like to grab the next colour out of the scrap bin! I'm terrible at putting colours together so unless that part is done for me, I tend to only mix one or two colours together - some people have a natural talent for that, but I'm not one of them!