..

..

Stránky

čtvrtek 14. března 2013

Novinová/Newspaper top


Včera jsem z této rodící se novinové deky moc nadšená nebyla. Nicméně jsem se dala do prošívání a dojem to vylepšilo (na fotce z dálky to prošití není patrné). Pak jsem ještě hledala co mi na té dece vlastně vadí a našla dva bloky, které tvořily jen sešité pruhy. Zkrátka to nevydalo jako celek a tak jsem tyto dva trochu předělala a už jsem spokojená :-) Na jeden jsem přidala růčo fůčo aplikace šestiúhelníků a na druhý jen přišila dva pásky. Ta středová část se mi teď líbí asi nejvíc, detailnější foto níže.
 
Yesterday I wasn't feeling very happy about my newspaper quilt top. I have added some hand quilting to the blocks and it looks better. The quilting is not visible from distance photo. Something was still not right so I focused on the blocks to find those that bothered me. I found two that didn't feel right so I added some hand appliqué hexies to one of them and just two stripes to the second one and I'm much happier with it. This central part actually became my favorite.

 
Nevím jak vy, ale já vždycky když něco dodělám, tak vím co bych příště udělala jinak. Je to taky tím, že člověk má srovnání s tím, co ušily ostatní a některé kousky vypadají fakt dobře - klik. Na kompletaci deky se zatím nechystám, je to dárek k narozeninám, které má dotyčný v květnu. Teď se pustím do něčeho úplně jiného.


I didn't want the sashiko block to be the only one hand stitched so I added quite a few more stitches as I enjoy doing it. Anyway when I finish something I always feel like I should have done it differently especially when I see what others have created. Have a look yourself here. I need to work on some other projects so I'll baste this quilt later since it's due in May.


This post is part of Something New Sampler! I have tried and learned couple new techniques so big THANK YOU to Amy @ the cute life for this fun event.






7 komentářů:

The Patchsmith řekl(a)...

I love the look of this Vera - it has a modern look whilst retaining the traditional patchwork construction. I think your finishing touches are perfect.

Katarina řekl(a)...

Věri, veľmi dobre si to vymyslela s tými aplikáciami. Aj keď aj bez nich bol top veľmi vydarený, naozaj to krásne ozvláštnilo.

marikat řekl(a)...

top vyzerá veľmi dobre, moderne, taký - do izby pre mladého muža. Super!

Chris Dodsley @made by ChrissieD řekl(a)...

I love how you have balanced the weight of the quilt design with the negative space down one side and I like the hexies and strips that you added, they work perfectly - it looks just great :)

M-R Charbonneau řekl(a)...

Love your colours and layout of the blocks!

DanaK. řekl(a)...

No já myslím, že je deka moc pěkná, zajímavá, neobvyklá! Ale znám ten pocit, když mi NĚCO (ve skutečnosti maličkost, prkotina, v mých očích ale strašný zádrhel, skoro na vyhození.... a žere to, žere, až to musím předělat a pak má dušička pokoj...)není 100%. Tak je dobře, že nejen nám pozorovatelům se líbí, ale i ty jsi spokojená!

Anonymní řekl(a)...

Aj mne sa veľmi páči. Je taká iná, netradičná. Pekný večer &lenka.