..

..

Stránky

sobota 10. listopadu 2012

Třetí/No.3

Dobojováno, předáno, jedeme dál. Další pánská deka, tentokrát hustě prošitá. Jde se o zjednodušenou variantu vzoru Groove. Příště bych použila více kontrastní látky. Lem jsem šila opět cikcakem jako u té předchozí, použila jsem i stejnou proužkovanou látku. Deku jsem šoupla do velké Ikea tašky, kterou jsem spolu s Viki polepila ovečkama. O spoustě chyb v prošívání jsem psala posledně, na zadní straně je to patrné. Je to moje první zkušenost s prošíváním a musím říct, že je to efektní na pohled, ale moc se mi nelíbí jak moc se deka splácne. Mám raději naducané, chumlací. Co dál? Je třeba došít katedrálová okýnka ...
All done. I'm glad I finished on time but it was another crazy ride. I made the original pattern more simple. I would definitely use more contrast next time. This is my quilt No.3 not so bright or girlie colors as it's a gift for uncle. I used the same fabrics and binding as on the previous one. It's my very first attempt of FMQ. The back side is not so perfect as you can see on pic below. The only thing I don't really like about FMQ is that it makes the quilt so flat. I like more puffy cuddly kind. We pack the quilt into big Ikea bag embellished with some sheep. I like when kiddos participate as well. Now I need to get back on track with the Cathedral Window Sampler QAL.



6 komentářů:

Pile O Fabric řekl(a)...

It turned out wonderful!! I love that you added the large strip of grey, it is perfect for a man. Congrats on a wonderful finish. Oh an your FMQ looks so good for your first time!

Sandra :) řekl(a)...

I think it's lovely - very modern, and very masculine. Cool that you matched the gift bag to the backing!

The Patchsmith řekl(a)...

It is very brave to try free-motion-quilting on such a huge project when you haven't tried it before. But it has worked out brilliantly. I am sure you see all the mistakes (we are always critical of ourselves) but I see perfection. Nice work.

Amelie řekl(a)...

Nádhera.

jamala řekl(a)...

Ahoj. Koukáme s kolegyní na tvoji deku. DEKA JE ÚŽASNÁ. Super prošitá. Jana

Letitia řekl(a)...

Mne sa veeeeľmi páči tvoja ovečková taška. Musím si podobnú tiež urobíť! :D
i keď neviem, načo ju budem používať... :)
(Tvoj blog som našla len dnes, ale páči sa mi tu. Radostný deň! Leti)