..

..

Stránky

neděle 27. července 2014

Nástěnka kostičková


Trošku ten svůj blog zanedbávám, ale postupně snad doházím všechny svoje výtvory. Pamatujete ještě jak jsem začala čtverečkovat? No tak taštičky ještě nemám, za to mám novou nástěnku.


Začalo to nějak takhle. Čtverečky o velikosti 4cm. Pro osvěžení přidáno pár barviček. A tady už celek. Výztuhu jsem si nechala v jednom kuse.


Čtverečky se nažehlí na tenkou výztuhu (Novopast 20+15g) a pak sešijete, rozstřihnete, rozžehlíte a pak ještě v tom druhém směru.


Obdelníčky by taky nebyly špatný co říkáte. Přesný návod anglicky najdete TADY.


Je to metoda opravdu jednoduchá a rychlá. Záleží tedy na velikosti. Největší opruz představuje rozžehlování švů :-) ale výsledek stojí za to.


Celé jsem to pak dala na výztuhu a prošila. Nejdřív jsem zkoušela spirálu, ale s výsledkem jsem spokojená nebyla a tak jsem ji vypárala a prošila jen rovně čarami. Jedno foto zadní strany během prošívání.


Korková nástěnka nejde rozložit. Teda ta moje rozhodně ne, tak jsem ji přetřela rám a konce zasunala pod něj. Jednoduché. Hotovo.


A už visí na svém místě v pracovně.



8 komentářů:

Definitiv řekl(a)...

Velice povedená!

PaB řekl(a)...

Mně se tento projekt líbí teda moc!
....už mě zase nahlodáváš, abych zkusila taky nějaký ten obraz:o))
(Nejdřív musím, ale dodělat svůj rozdělaný "hokus-pokus":).... což by neměl být až takový problém, po mém dnešním brzkém úprku z koupaliště! Pršííííííííí... ale jako fest!)

Jolana řekl(a)...

Perfektní, skvělý doplněk :) J.

Maja řekl(a)...

super obraz!

MyWay řekl(a)...

Perfektne, nedávno som aj ja premaľovala deťom rámy na nástenkach a od vtedy som premýšľala ako ten dopichaný korok oživiť. Určite sa budem inšpirovať, ďakujem!

Napadnicek řekl(a)...

Věrko,moc krásná nástěnka.
Měla bych zas po dlouhém čase tuhle metodu oprášit.Nějak ten čas není.
Hezký den Danka.

Mirka řekl(a)...

OMG,ta je krásná !!!!!

Korfela řekl(a)...

totok je faborit ... hra ... skvělé provedení a čupr prošití ...