..

..

Stránky

pondělí 7. července 2014

Duhové diamanty


Určitě už dávno víte, že ráda soutěžím. Minulý měsíc jsem poslala tento top do jedné soutěže a včera jsem se dozvěděla, že jsem VYHRÁLA hlavní cenu!


Nechci, aby to vyznělo, že se vytahuju, jen vás chci inspirovat k tomu, že i vy to můžete zkusit.


Díky velikosti některých dílků je to rozhodně nejšílenejší projekt do kterého jsem se kdy pustila, ale ve finále to stojí za to.


Pro složitější vzor rozhodně doporučuji pověsit kus vatelínu nebo flanelu na zeď a pěkně si to tam poskládat. Pak jsem náhodně brala dílky a seřadila si je podle toho jak jsem je ze zdi sundávala. Pořadí jednotlivých kousků jsem neměnila ani po čas šití a žehlení.


Žehlící prkno jsem si postavila poblíž a hned po rozžehlení švu jsem dílek vrátila na původní místo. A tak pořád dokola až bylo vše sešito :-)


Pak stačilo přidat kus šedé sem a tam a top byl na světě. Velkým pomocníkem mi byl i jehelníček obtočený kolem ruky, který jsem využila hodně.


Top je momentálně u Moniky, která je kouzelnice co se prošívání týče. Jak bude nakonec deka vypadat bude překvapení i pro mně, nechala jsem ji volnou ruku, protože ona je v prošívání prostě jednička. Použitý vzor je Mini Disco od Jaybird Quilts.






12 komentářů:

Míša řekl(a)...

Páni, Věro, ten quilt-top je fakt super!!!
Moc gratuluji k výhře a musím hned dodat, že ta zadní strana vypadá vtipně, tahle fotka mě pobavila :-D Je to úžasná práce, moc se mi líbí! :-)
Těším se na prošití a další fotky!

verpa řekl(a)...

Gratuluji k výhře, top je opravdu nádherný, barvičky krásně zkombinované. Jdu mrknou na odkazy, jsem zvědavá na to prošití.

Korfela řekl(a)...

Věrko ... co ti na to mám říct ... úžasná práce ... a nádherné barvy i dokumentace ... tuze se mi líbí, jak to vzniká ... barevný had, kterého špendlíš na zeď ....

Korfela řekl(a)...

mám moc ráda tvou tvorbu

Zuzana řekl(a)...

Gratuluji k výhře, je rozhodně zasloužená, top je skvělý! Líbí se mi tvoje modernější pojetí patchworku, hezky jsi mě nainspirovala hned vykramařit svoje zásoby a zasednout ke stroji:-)

MyWay řekl(a)...

No to je nádhera, ....

Maja řekl(a)...

wau!

jana277 řekl(a)...

Pôsobí to na mňa veľmi čisto - myslím tým línie, elegantne. Zaslúžená výhra, blahoželám.

kat129 řekl(a)...

ACK!!!! This is gorgeous!!!

Jill řekl(a)...

Gratuluji k výhře, top je fakt parádní! Obdivuji patchworkářky, já nedokážu sešít rovně ani pár čtverečků. Jitka

Napadnicek řekl(a)...

Věrko,zase nádhera.Děkuji za inspirace,jen toho času je málo.
Hezký víkend.

PaB řekl(a)...

A my víme, že se nevytahuješ:o))
Jseš drak a výhru si fakt zasloužíííš!!!

A úplně mi vyvstává na mysli věta z Pelíšků, kdy obdivovali památník padlých hrdinů:))) Vlastně mě to napadalo i při skládání těch mých dílků topu deky...