..

..

Stránky

úterý 24. září 2013

Vlna


Byla jsem pozvaná, abych se zúčastnila blog hopu na téma Vlna a protože mám tyhle akce ráda, kývla jsem na to. V hlavě jsem měla vlnu jako materiál na plstění. Tak jsem si říkala, fajn, dám dokupy pár plstěných kuliček a bude. Pak se mi minulý týden rozsvítilo v hlavě a napadlo mně, že by to mohl být pletený projekt. Tak jsem vytáhla dlouho rozdělané ponožky a konečně je dopletla. Byl to takový experiment v tom, že jsem pletla obě najednou. Už se mi totiž několikrát stalo, že jsem upletla jednu ponožku a tu druhou třeba až za několik let :-) Vážně, nekecám. No dopadlo to tak, že mi v šuplíku ležily rozpletené obě. Tak tohle byla skvělá příležitost jak s tímhle kostlivcem zatočit. Navíc se dost ochladilo, tak teplé ponožky přijdou vhod.


Dřív jsem pletla opravdu hodně, ale to už je dávno. Na fotce výše můžete vidět moje staré jehlice. Nemůžu uvěřit, že je mám už víc jak 20let. Kdysi jsem pletla ponožky na 5 jehlicích, ale většinou měly legrační tvar špičky. To se mi u pletení na 2 jehlicích nestává. Co vy, pletete?


Ta barevná vlna byla původně šála, kterou jsem rozpárala. Vlna vyšla úplně přesně. Zůstal jen malý kousek. Když jsem měla stroj v servisu upletla jsem ještě jedny ponožky, který jsem vám neukazovala. Je vidět, že tyhle poslední jsou opravdu extra silné.


A tuhle vlnu na plstění jsem si pořídila na PPM.


Na plstění používám jehly, mokrou cestou mi to moc nešlo. Taky tohle člověk rychle složí a uklidí, když potřebuje.

A tady ještě nějaká bižu co jsem udělala dříve.



** přidávám návod na ponožky co jsem našla na netu v češtině - KLIK

13 komentářů:

kecka zpod komonca řekl(a)...

paráda, to plstění mi ještě hlava nebere...a možná ani nepobere....

Jolana řekl(a)...

Děláš ponožky na dvou jehlicích?! To mi hlava nebere, šikula!!! Dělám na pěti a mám pocit, že to ani nijak nejde. No, ale teď už vím, že to jde a výsledek je parádní!!! Budou krásně hřát :)
Měj pěkné dny, Jola

Ajka řekl(a)...

Ahoj Věruš, ponožky pletu jen na dvou jehlicích, jinak neumím:-))) A obě najednou pletu už spoustu let, i rukávky ke svetříkům jsem tak pletla.... nikdy mě nebavilo plést jednu a pak druhou stejně:-))) Navíc jsou pak ponožky stejné, nemůže se stát, že bych u jedný upletla třeba řadu navíc:-)))
Ajka

vexa řekl(a)...

chce to jen vyzkoušet. Je to opravdu jednouché, jen u jehel pozor na prsty. Já jednou jehlou přidržuju a druhou píchám. Opravdu, nebát se a zkusit!

vexa řekl(a)...

Jj to jsem si taky říkala, že pak nebudu muset koumat a počítat na kolik ok jsem ujímala a ty řady taky, to je fakt :-)

Věrka řekl(a)...

Věru, to je super. Jedna abička pletla ponožky klasicky na 5 jehlicích, ale mě to pletení vůbec hlava nebere. S mamky a babičky pomocí občas zvládnu šálu a to je všechno. :-)
A plstění to mě baví. A jehlu v prstu už jsem taky okusila - bolí to dost.
měj se krásně Věrka

COSMO řekl(a)...

Boží ponožky. Samozřejmě že pletu:).

Zuzana řekl(a)...

Ty červenobarevné ponožky vypadají moc hezky. Já plést moc neumím, mým největším výkonem byl svetřík na miminko, dělala jsem ho před 8 lety. Teď jsem ho vytáhla pro maličkou.

Olive řekl(a)...

Já jsem pletla hodně gympl až asi takovým 23-25 let, začínala jsem myslím v 9 letech. Měla jsem malé sourozence, takže ti také opletení. Svetry i trička jsem si navrhovala většinou sama, dokonce i norské vzory. Teď už pletu sem tam pro malého ponožky. Svetýrek, před dvěma roky vestičku. Sice mám zásobu vln docela slušnou, ale potřebovala jsem nějakou šedou a budu teď malému plést takový trochu neobvyklý průkrčník na kluka a čepici. INspirací mi byla Zara obchod. A tak jsem si říkala, že bych mohla přidat i nějaký svetr, protože všechny má tak akorát. A taky jsem si koupila přízi pro sebe na jednoduchý svetr. A ponožky pletu vždy zároveň, pokud pletu na dvou jehlicích. Nejčastěji pletu na 5, protože mě to baví nějak více.

Jill řekl(a)...

Taky jsem pletla ponožky na dvou jehlicích, na pěti mi to nikdy nešlo. Pletla jsem podle návodu, který kdysi vyšel v časopisu pro dívky, myslím sedmička se jmenoval. Ale Ty máš lepší patu, já ji mám takovou podivnou :) Ta vlna na plstění má krásné barvy. Jitka

Anonymní řekl(a)...

Vexi já pletu na pěti jehlicích a hodně mě to baví . Na ponožkách ze dvou mi vadí ten spoj. Pletení mě baví ale svetr pro syna mám rozdělaný už dva roky a mezitím se z něj stal chlap takže už ho můžu rozpárat :-) Máculka

Ana BC řekl(a)...

nice socks! and the felting jewelry is so lovely

demael řekl(a)...

Ponožky vypadají super. Já jsem je nikdy nepletla, protože mě odrazovalo to pletení na 4 jehlicích, na 2 bych to možná zvládla, ale zase nemám návod. A šperky máš taky moc povedené.