..

..

Stránky

neděle 18. srpna 2013

Zpátky z dovolené

Taky šijete na poslední chvíli? Já teda dost často. Těsně před dovolenou jsem si usmyslela, že potřebujeme novou tašku na pláž. Málem jsem ji zahodila, ale nakonec jsem ji přece jen došila a na dovolenou s náma odjela. Detaily a více o tašce v samostatném článku. Je podle střihu z knížky Patchwork, Please! a bude na programu až další týden. Trochu jsem přeskočila. Tak jen malá ochutnávka jak jsem z velké nákupní udělala plážovou.


Na cestu by se hodil malý polštářek, hmmm, tak šup a za chvíli byl na světě. Pokud můžu, tak využívám ty zpevněné okraje u látek. V tomto případě jsem se vyhnula zahýbání látky na jedné straně a zároveň je otvor pěkně placatý a netlačí polštářek ani z jedné strany.



Cestovala s náma samozřejmě i Hello Kitty taška, vymetla podlahu na letišti a nevím, kde ještě, tak ji čeká praní. Největší zábava bylo vytáhnout tkaničku jen na jedné straně a s taškou pěkně točit. Taky jsem holkám půjčila vinylové taštičky. Vešly se tam akorát voskovky a bloček. Teď už je mám zase pěkně zpátky v pracovně.


V plánu jsem měla nachystat si nějaké šestiúhelníky do jednoho projektu anebo hačkovat. Nedělala jsem ani jedno, ale alespoň jsem vyvětrala nepoužívané šicí pouzdro a další dvě taštičky. Do té cvakací se vešel akorát telefon a sluchátka.

 
 

Dovolená v zahraničí byla fajn, ale znáte to, doma je doma.
Jo a ten pytel ze síťky do okna se osvědčil úplně maximálně, ten jsme tahali nejraději :-)

5 komentářů:

ANNabeLL řekl(a)...

Je dobře, že jsi ji nezahodila a došila .. ta kombinace látek je super ;-)

kecka zpod komonca řekl(a)...

šmankote, to je věciček. ta cvakací taštička je taky tvůj výtvor? a to cvakátko se dá koupit?!?!

vexa řekl(a)...

Díky. Ano už je to dávno co jsem je dělala: http://www.cookcleancraft.com/2013/03/quilt-as-you-go-puff-quiltmat-tutorial.html Na netu se dá najít spoustu návodů pod názved snap bag tutorial. Uvnitř je nastříhaný metr anebo lze použít zapínání na mincovku, ale s tím zkušenosti nemám.

Katarina řekl(a)...

Tak to som vážne zvedavá, prečo si tú tašku skoro vyhodila. Tak zle sa to šilo?

Korfela řekl(a)...

Ola ola kočulko ... Vítej .. my pro změnu zas mimo, ale nezahálela jsem .. trocha jsem si zaplnila blog .. byla jsem poprvé v životě prodávat na jarmarku ...Mamky měla jeden malý u nich na vsi. Moc se neprodalo, ale ohlasy byly velmi pozitivní a hlavně jsem potkala plno známých tváří. Takové společenské tlachání. U většiny věciček už přesně vím, koho podarovat ;-). Ty tvá PVC pouzdra mne lákají. Jsem tuze ráda, že jste si to užili. ;-) Lenka