..

..

Stránky

sobota 24. srpna 2013

Zakka tvoření


Nafotila jsem pro vám jak obvykle vypadá zrod nového projektu. Nejdřív bylo třeba předlohu ofotit a zvětšit. Povedlo se mi to až na třetí pokus a to ještě nemám velikost podle knížky, ale jak se mi to pozdávalo od oka.


Pak nastupuje ta nějtěžší část - výběr látek. Nejdřív jsem vytáhla látky s tématem šití. Pak jsem chtěla něco roztomilého. To kozičky od Modern Patchwork splňovaly, ale do hry se dostaly i moji oblíbení trpaslíci. Nemohla jsem se rozhodnout a tak jsem to nechala být, s tím, že se rozhodnu druhý den.


Do hry se dostaly opět hnědé, ale neměla jsem jich dost na kombinaci. Pak jsem vytáhla černo-bílé odstrižky a v zápětí jsem už vybarvovala předlohu barevně. Nakone jsem to celé trochu otočila a vznikla z toho taková hipísácká podložka. Přiznám se, že hipí styl zrovna není můj oblíbený :-)



Jde o projekt podle knížky Patchwork, Please! a momentálně probíhá společné šití podle této knížky. Jako obvykle na závěr přichází smíšené pocity a pochybnosti. Chvíli se mi to líbí a chvíli zase ne. Prostě už mám takovou povahu :-)



Abyste neměli dojem, že jediné co dělám je přehrabování se v látkách a kombinování, blejskla jsem vám švetkové buchty. Občas i peču. Hezký víkend všem!

16 komentářů:

Katarina řekl(a)...

Šikulka! Tie švestkové buchty by som si teda dala :)

Korfela řekl(a)...

Věru, tak tento projekt se mi od tebe z této knihy líbí moc. Barvičky a vyšívání tomu sednou. Krásná prácička ;-) My doma. Vybaleno, peru a večer na noční ;-)

Jíťa řekl(a)...

Parádní prostírka, moc se mi líbí - až mám chuť se do něčeho podobného pustit

Zuzana řekl(a)...

Mě se to líbí moc, mám prostě duhu ráda:-)

danku řekl(a)...

ta je krásná... mám ráda tyhle barvy. Pohled na takhle barevnou věc se mi nikdy neomrzí :)

Olive řekl(a)...

Všechny kupičky se mi líbily a ze všech by to bylo moc pěkné. Ta barevná se mi moc líbí. Ale nejvíce se mi líbí tvé šití. Opravdu pěkně šiješ a asi i tvůj stroj. :-)

Katka řekl(a)...

Věruš, máš to pěkné. Třeba se Ti to nepozdává, protože je to barevnější, než jiné věci, co šiješ. Ale fakt je ta prostírka pěkná.

vexa řekl(a)...

Díky moc holky. Jsem ráda, že vás zaujala a jak vidím, tak i ty buchty :-)

Unknown řekl(a)...

krasne ti to vyslo, aj ja sa chystam na to, no ja mam tolko planov ze z a niet tolko casu ako by som chcela... Farby si nakoniec vybrala krasne, je to mile, farebne - vesele... take letne...

Mara řekl(a)...

krásná prostírka, obdivuji vaše šití a preciznost .... krásný podvečer

Věrka řekl(a)...

Tak nevím z čeho mám jásat víc.... asi z buchet, ale to hipísácké prostírání je boží.
pa Věrka

Avondster řekl(a)...

Prostírka je krásná, ale ty buchty.... :-)

Anonymní řekl(a)...

Ta prostírka je nádherná, můžete mi poradit jak se taková krása šije?
Děkuji Veronika

vexa řekl(a)...

Veroniko toto je šité metodou přes papír. Český návod např. tady: http://www.kunhutky.cz/patchwork/index.php?m=8&m1=siti_papir V angličtině hledejte pod názvem paper piecing, na webu je i spousta vzorů zdarma. Hodně štěstí!

Anonymní řekl(a)...

Děkuji mnohokrát a přeji hezký večer.

Veronika

Jolana řekl(a)...

Nádherná prostírka, moc se povedla :) Už se těším, až knížka doputuje ke mne. Je tam spousta krásných projektů. No a ty buchty... :)
Jolana