..

..

Stránky

úterý 27. srpna 2013

Plážovka

Jak sem slibovala, tak tady je článek o plážové tašce, kterou jsem šila podle střihu z knížky Patchwork, Please! Ano, další Zakka projekt. Přiznám se, že na první pohled se mi ta taška úplně nelíbila, ale rozhodla jsem se ten střih vyzkoušet. Člověk by měl dát na první dojem a prostě se nepouštět do projektů, které ho na první podívání neosloví, takový je závěr, který vám prozrazím hned na začátku :-)))


Když se taška pěkně srovná jako na fotce výše, tak vypadá dobře, ale problém je ten, že ten tvar prostě nedrží. Boky se vyboulují do stran a celé to pak vypadá jako neforemný ranec. Vrchní část jsem podžehlila vlizelínem a na dno jsem dala tuším Ronopast a prošila. Nakonec jsem na závěr přidala na boky patenty a ucha jsem přišila až k té horní obrubě. Tak jsem alespoň částečně docílila jakéhosi tvaru a tašku vzala na milost. Do střihu jsem se pustila hlavně kvůli té horní části na stáhnutí, která je opravdu skvělá. Střih v knížce je napsaný tak, že vnější i vnitřní část tašky má stejnou velikost, ale tu vnější část nahoře 2x založíte a tak je vhodné si tam nějaký ten centimetr přidat. Dovnitř jsem přidala dvě velké kapsy na zip. Vejde se do ní opravdu hodně, jen prostě nevypadá moc hezky.




V akci to vypadá nějak takhle. Ani paní na pláži mi nechtěla pózovat, ale nakonec nasadila brýle a odstála to, ha ha.

6 komentářů:

Katarina řekl(a)...

Tak to je škoda :( V knihe to ešte vyzerá celkom v pohode, ale máš pravdu, že je to také bez formy (teda okrem tej prvej fotky, tam je to pekné).

kecka zpod komonca řekl(a)...

ještě že máš tak ochotnou modelku, bysme to v akci ani neviděli....

Korfela řekl(a)...

Věrko, no to je škoda, ale ... a tak hezky jsi jí prošila a vymyslela ty patentky ... to prošití dole mne zajímá, jak jsi ho udělala ... ale modelce aj tak sluší ...

Zuzana řekl(a)...

Mne prijde docela dobra, bledemodry puntik ucinkuje vzdycky :) Mozna kdyby byla z voskovaneho platna, tak by drzela tvar lip. A jestli funguje tak, ze se do ni narve UPLNE VSECHNO, tak to by ji clovek i tu rancovitost odpustil, ne?

vexa řekl(a)...

Paní se zasmála výrazu modelka a jasně, že ji budeme používat ikdyž vypadá jak hrouda neforemná :-) Hlavně, že je funkční!

Anonymní řekl(a)...

Mne sa páči taká aká je. Je to pláž v Taliansku? Lebo mi sme boli na rovnakej.&Lenka