..

..

Stránky

pátek 26. července 2013

Ooh la la, hotovo


Tahle deka šla opravdu rychle. Vřele doporučuju všem začátečníkům. A proč jsem se vlastně pustila do čtverců, když je moc nemusím? Protože jsem si chtěla vyzkoušet toto prošívání. Inspirací mi byla Moničina deka - klik. Její čtverce jsou trochu menší a volně prošité podle totoho schématu.
Bylo mi jasný, že pokud se pustím do volného prošívání moje stehy budou nestejnoměrné a ani obloučky nebudou nic extra, tak jsem zvolila jiný způsob přizpůsobený vlastním možnostem. Nejdřív jsem si označila pomocné body. Na střed čtverce 2cm od kraje. Poté jsem prošila jednotlivé linky vertikálně. Od rohu přes pomocný bod do dalšího rohu. Doporučuju si vzít rukavice na prošívání pro snadnější manipulaci s dekou. Patku jsem zvedavala vždy jen v rohu, abych se nasměrovala na další oblouček, během šití obloučku nikoliv. Pro snadnější představu jsem vám to načrtla.


Jednoduché, rychlé, efektní. Pokud máte nějaký dotaz, napište. Výsledný efekt se mi moc líbí. Pokud ještě použijete bavlněný vatelín a látky se trochu nakrabatí budete mít vintage deku jak vyšitou. Pro takovou deku jsou lepší takové vyblité barvy, zrovna jako ty moje :-) Já dala dovnitř jen fleecovou deku, tak je to trochu plošší, ale i tak zřetelné. Lem jsem tentokrát přišila na stroji. Klíčem je mít dostatečně široký pruh, aby nebyl problém se zahnutím okolo deky. Já řežu pruh 8cm, přežehlím na 1/2 a přišiju z lícu. Rohy jsem si sešila ručně, abych se vyhnula manipulaci se špendlíky. Během šití jsem jen lehce rovnala, nešpendlila a šlo to hladce. Tak hodně zdaru!







12 komentářů:

Anonymní řekl(a)...

týýýýýýjo je nááádhernáááááá... hele to mi došlo až po akci, že jsem ti měla napsat i další postupy jak chrámová okýnka prošívat...jsem trubka... ještě je jeden super způsob, pokud nechceš prošívat freequiltingem, ale s klasickou patkou - šije stejně jako to tvoje, ale do osmiček...tzn. jedeš vlnovkou podél středového švu zleva - zprava-zleva-zprava...atd a pak zas z druhé strany :-)
Ale jak je vidno - ty jsi machr - co já tobě budu radit :-D:-D
Pa Mopsinka

pegyna řekl(a)...

ty jsi neskutečná, díky za tenhle rychlokurz prošívání, Moničina deka se mi také moc líbí, mám ji uloženou, ale já
blbka bych prošívala každý čtvereček zvlášť a do toho se mi moc nechtělo - tohle je super a určitě brzo vyzkouším.
Deka je nádherná a ty vyblité barvy se mi moc líbííííí

marikat řekl(a)...

Je to velmi pekne, deka je krasna.
Ja quiltujem veeelmi rada, uz i spamati, ziadnu sablonu nepouzivam a nepredkreslujem, ale pomocne bodky pouzivam stale -na oznacenie najvyssieho ci najnizsieho bodu krivky i pri pierkach ci vlnach.
Aj farby na deke su velmi prijemne
Nadhera

verpa řekl(a)...

Deka je krásná. Tento styl prošívání jsem kdysi zkoušela a v rozích jsem to vůbec nedokázala prošít, ale to byly obyč látky. Snad to brzy vvyzkouším na měkčích.

Ajka řekl(a)...

Týý jo, to peošívání je fakt dobrý!

vexa řekl(a)...

Díky Moni. Tak to ještě prubnu, mám rozešité spacáky pro panenky :-)

vexa řekl(a)...

a jednoduchý :-)

Korfela řekl(a)...

Věrko, máš to moc pěkné, je to skvělý nápad. ;-) Krásné dny ju. Lenka

Zuzana řekl(a)...

To prošívání je parádní! Taky mě napadlo dělat to po osmičkách, jak tu píše Mopsinka... Mám chuť takovou deku zkusit, ty teda umíš nalákat:-)

Zuzana řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Katarina řekl(a)...

Věri úplná paráda! Ďakujem za všetky rady a tipy, presne to potrebujem, aby som sa do quiltovania pustila aj ja. Si poklad :)

Lenka řekl(a)...

Ta je nádherná!!! Moc se mi líbí ty "vyblité" barvy!:))