..

..

Stránky

pondělí 15. července 2013

Karamela

Cože? Karamela? Co to zase má být? Právě jste ušily nebo vyrobily něco v odstínu karamel? Tak to se můžete zúčastnit Le Challenge na téma Toffee, ale pozor už na to máte jen jeden den. Já jsem původně chtěla šít taštičku s aplikací z kůže, ale nebyla jsem schopná, tak jsem místo toho dala dohromady korále.

Zkoušela jsem po víc jak roce šít na stroji Singer,  který jsem měla ještě před Brotherem. Koupila jsem si ho tenkrát v obchoďáku, abych si mohla spíchnout záclony, závěsy nebo zkrátit kalhoty. No řeknu vám, měla jsem problém navinout cívku. Měla jsem problém se špulkou nití, které běžně používám, vůbec se mi nechtěly odvíjet. Nakonec jsem se zasekla u zipu. Já na tenhle stroj totiž nikdy neměla zipovou patku. Nevím jak jsem to dřív mohla šít. Sice jsem to zkusila, ale takovou křivou lajnu jste ještě neviděly :-) Tak vám nevím, jestli má smysl takový stroj doma mít. Jak to máte vy? Co jste udělaly s tím "starým", když jste si pořídily nový?


A ještě foto s původním projektem, tedy rozdělanou taštičkou. Hezky to ladí. Já mám pro tohle téma v hlavě právě takovouhle barvu a taky Toffifee. To je u nás v rodině vcelku oblíbené.

 
 
PS: Pokud si nejste jisté podmínkami soutěže, tak mi napište. Je třeba mít u svého článku odkaz na soutěž a hlavně mít něco v tématu Toffee. Vzhledem k tomu, že soutěž navštěvují převážně anglicky mluvící, pár řádků v angličtině by bylo fajn.

7 komentářů:

Home creative řekl(a)...

Stroj Veritas jsem dala dceři,když jsem si koupila Janome,ale teď mám ještě Pfaff a tak si nechám oba,člověk nikdy neví. Korálky jsou príma a barva karamel se mi líbí.

Katarina řekl(a)...

Ja som z teba úplne hotová. Keď nemôžeš šiť, vymyslíš bižu :) Strašne obdivujem tvoju kreativitu. Moja "stará" Husqvarna vlastne nebola ani tak veľmi stará, keď som si kúpila Janome. Určite si ju nechám, na tú robustnú mechaniku nedám dopustiť, šije perfektne a navyše sa mi občas hodí na kurzoch ako "stroj na zapožičanie".. alebo na prenášanie, keď potrebujem šiť mimo domu.

ANNabeLL řekl(a)...

Nádherná sada :) .. a moc díky za odkaz, vložila jsem šátek ;-)

Zuzana řekl(a)...

Jé, škoda, že je konec soutěže tak brzy, bych se jinak tentokrát možná i přidala...
Starý stroj je u mě Veritaska po babičce, má asi 50 let a protože je to skříňový stroj, sklopila jsem ho dolů a na něm trůní mašina nová. Pokud se náhodou nový porouchá (už se bohužel stalo a byl měsíc na opravě), Veritaska přijde ke svému slovu, šije krásně, ale je to takové jiné. A pak mám ještě starší Minervu, původně šlapací stroj, který kdysi můj taťka mamce předělal na motorek, ta je taky i se stolem, sklopená a na stole mám overlock. A nevzdám se ani jednoho:-)

vexa řekl(a)...

Uklidila jsem stroj zpět do krabice a půjde zase na čas do sklepa, jak píšete jeden nikdy neví. Děkuji.

vexa řekl(a)...

Zuzi napiš si téma na přístě: Hrdinové! Opět to probíhá 15., ale až v září, takže času dost :-)

Painka řekl(a)...

Zdravím Vexičko, tak jsem si vzpomněla na své šicí začátky, když jsem si z rozhodnutí, že si něco spíchnu sama, zakoupila z druhé ruky tento stroj - Singer Delta. Byl nový, paní na něm neuměla. Šilo se na něm pěkně, ale je mi jasné, že kdybych teď něco zkusila, nanervuju se a rozčílím. Já jsem ho, hned jak jsem si pořídila novej, s těžkým srdcem prodala a tak jsem prodávala s těžkým srdcem všechny stroje, ale stejně jsem vždy věděla, že prostě na tom "starým" šít nebudu nikdy. Máš moc pěknej blog, přeji pěkný zbytek léta a pozdravuj někdy Ewču ;o)