..

..

Stránky

pondělí 1. října 2012

Modrá/Blue


Moje druhá deka je na světě. Je to dárek pro dědu, takže žádná divočina. Na pánskou deku mi ta košilovina přijde ideální. Chtěla jsem, aby byla naducaná a teplá, takže na spodek jsem dala fleecovou deku, ale musela jsem ji nastavit, protože byla malá. Nechtěla jsem šít kontrastní nití a tak jsem nejdřív prošila světlé pruhy + vatelín a nakonec ty dva tmavší pruhy + spodek tmavou nití. Lem jsem tentokrát přišívala strojově cikcakem. Návod jak na to najdete tady. Inspiraci a návod na deku najdete na tomto blogu. S výsledkem jsem spokojená, ikdyž mi to všude přesně nesedí. On ten hala bala přístup na toto není úplně ideální :-)
I proudly present my second quilt. It's for grandpa so it's pretty calm and simple. The zig zag pattern is pretty easy. I used this tutorial. I wanted the quilt to be puffy and warm so I used fleece fabric on the back side and 180g batting. First I quilted the lighter color fabrics with batting and than added backing and quilted only two darker stripes. I tried the zigzag binding by machine which I saw on Stitched in Color blog. It's pretty neat! I admitt that not all the points are sharp but I'm fine with it. Practice makes perfect and I need to practice some more. I'm a bit negligent but working on it. Let's just say that's the beauty of handmade.


7 komentářů:

jamala řekl(a)...

Cikcakem jo? Já to šiju ručně, abych nemusela přiznat, že to na stroji neumím. Pěkná deka, třeba jednou dostanu odvahu na moderní quilt. Jana

Unknown řekl(a)...

Vypadá to moc dobře. Deka je krásná. Třeba jednou dostanu odvahu na jakoukoliv velkou deku :DD

kat129 řekl(a)...

It's turned out great. I love stripey bindings. And the quilting enhances the zig zags so well. Nice quilt!
-k

Korfela řekl(a)...

Ola ola ... no vyloupla se pěkně .. cikcak je super ... To bude děda rád ...

Napadnicek řekl(a)...

Moc hezká.Krásné barvy,přesně pro pána.
Lem cikcakem,novinka,nikde jsem neviděla,jen ručně
a nebo rovně na stroji.
pá Danka.

lila řekl(a)...

Skvelá deka. Sama by som ju brala!

Finding Fifth řekl(a)...

What a lovely gift. I am a bit partial to grey so I approve of your palette choice.