..

..

Stránky

pondělí 23. ledna 2012

Začátky/Beginnings

Ještě jako dítě jsem dostala pytel různých korálků od svojí kamarádky. Stále je mám. V pubertě jsem si pak umotala několikery náušnice z drátu, přesněji měděných cívek, které fakt nevím k čemu se používají :-)
My beginnings with wire spool and beads.
Před pár lety jsem dostala nápad, že si je předělám. Nahradím drát dnes již běžně dostupnými komponenty. Nezůstalo ovšem jen u komponentů na naúšnice. Kdykoliv se zastavím v obchůdku, kde prodávají desítky druhů korálků a dalšího příslušenství, nikdy neodejdu s prázdnou. Kdo to zná, chápe. Z těch původních jsem vyštrachala tyto první pokusy:
A tady první předělávky:
A jak to pokračovalo? O tom zase příště.



5 komentářů:

Lenyka řekl(a)...

Tak tohle znám dokonale. Korálků, komponentů a spol mám celou komodu. Ale je fajn si odpoledne koupit tričko a večer k němu už mít šperk. Hodně nápadů přeju :-)Lenka

Korfela řekl(a)...

hmmm krásné špulky ... taky mám doma pár pokladů ... naštěstí tu není krám s komponenty ... tak krásné tvoření a plno nápadů ju ;-)

vexa řekl(a)...

Lenko to máš pravdu a taky je ráda rozdávám jako dárky. Jinak díky, nápady naštěstí jsou, jen realizace trochu vázne :-)

Lenka řekl(a)...

Pěkné náušničky...No, tak poslední moje zastávka v "perličkárně" byla v pátek :o)) 164,-Kč :o)) Pár věcí, které NUTNĚ potřebuju, že? :o)))....Nebo někdy potřebovat budu, že? :o))
A ty cívky jsou z rozebraných malých transformátorů z nějakých menších spotřebičů. Prima matroš na jakékoliv tvoření:o)
http://cs.wikipedia.org/wiki/Transformátor

AMA_tér řekl(a)...

krásne náušničky a ty žluté mají nádhernou barvu! A já je nemůžu moc okukovat, protože bych se nejraději pustila do výroby taky... a na to už vážně nemám čas :-))