..

..

Stránky

sobota 14. prosince 2013

Polštáře


Některé z vás si možná vzpomenou na zkušební verzi kaleidoskopů co jsem před časem šila. Ze zkušebního vzorku se vyklubal prima polštář. Prošití jsem zvolila opravdu jednoduché a na zadní stranu jsem použila původní látku. Růže k nám domů úplně nejdou a tak jsem mu našla náhradní domov a už je u své nové majitelky.


Pak jsem taky došila kočičí polštář. Odkaz na základní kočičí blok najdete v předchozím článku.


Je to první polštář, který jsem kdy olemovala a musím říct, že se mi to dost líbí. Chtěla jsem vyzkoušet postup lemování, kdy se lem našije na rubovou stranu a překlopí na líc. Podrobný návod najdete TADY. Z lícu šijete v kraji a není potřeba ani žádné špendlíky.


Z rubové strany máte sice jednu linku šití navíc, ale to jako problém nevidím. Navíc je tento způsob opravdu rychlý a momentálně nejlepší jaký jsem zkusila :-) Ještě dávám odkaz na spojení lemu. Je to naprosto dokonalý návod a využila jsem ho i tady na polštáři: KLIK.


Polštář jsem šila pro moje holky do pokojíčku, ovšem potřebujeme ještě jeden. Dvě holky na jeden polštář je trochu problém. Znáte to.


Pokud jste i vy ušily v poslední dvou týdnech nějaký polstář anebo se právě chystáte, můžete ho poslat do soutěže, která probíhá ZDE. Termín na zaslání je ode dneška do 18.12.. Nemusíte mít ani svůj blog či flickr. Fotku stačí zaslat organizátorce na email. Hodně štěstí!


Ten růžový se ještě chystám poslat do Le Challenge. Téma tohoto měsíce je precious což lze přeložit i jako povedený či pěkný. Ve slovníku najdete také výrazy jako vzácný, skvostný, ušlechtilý. Pokud jste něco takového právě dokončily, můžete se zúčastnit i vy :-) Detaily o soutěži najdete na stránkách Le Challenge.

Dalo by se říct, že jsem soutěžní typ :-) Poslala jsem svůj adventní kalendář do soutěže s tématem vánoční deky. Můžete pro ni i hlasovat i vy: TADY. Všem případným hlasujícím předem děkuji.

A ještě přidávám odkaz/návod na úžasnou vánoční hvězdu: AAACH. Krásná svátky!

3 komentáře:

jamala řekl(a)...

precious j.

Jíťa řekl(a)...

Vexi, nádhera.... Nalákala jsi mě na soutěže, mohla bys mi poradit jak na to... Prosím, anglicky neumím a tak si sama neporadím . Děkuji předem. Jitka

Jolana řekl(a)...

Vexi, super! Oba polštáře parádní! Já se také chytla na kočky :) Pokud nezmastím prošívání, tak snad budu mít dárek pro Rozinku :)
Krásný víkend! Jola