..

..

Stránky

pondělí 2. prosince 2013

Adventní kalendář


Hvězdu jsem došila už v sobotu, ale ... Nejdřív jsem byla otravená z toho, že se mi zvlnily okraje lemu. Lem jsem příšivala na stroji a to bude asi ten hlavní důvod. Po zatížení dolní lišty všema těma sladkostma se to narovnalo, ale nevím jak to bude vypadat až budou všechny odstříhané. Asi to budu muset předělat. Pak jsem taky potřebovala drahou polovičku, aby mi pomohla ten zázrak pověsit a podržet na focení. Všechno nakonec dobře dopadlo a holky už rozbalují sladká překvapení.


Až později mi došlo, že jsem to mohla navázat na tu lištu jen tak a dírek netřeba. Letos poprvé mají svoje balíčky obě holky, takže je jich 48. Použila jsem obyč kancelářský papír. Jim jde hlavně o ten obsah a stříhání :-)


Na horní straně jsme udělala tunýlek na lištu, ale byl moc široký, tak jsem ho musela zmenšit. Naštěstí na zdi to žádnou neplechu nedělá jak by se mohlo podle fotky zdát. Příště budu "chytřejší".



Jednu vadu na kráse to celé má. Nestihli jsme odstranit a přemalovat původní výmalbu a tak celkový dojem kazí vykukující pruh. Ta původní police se na místo už vracet nebude a hvězdu nahradí něco jiného.


Pokud si i vy chcete ušít stejnou hvězdu. Návod najdete ZDE. Já použila 3 šedé pruhy, 3 modré a 3 červené. Látky jsem proházela tak, aby si prostřídaly pozice tzn. vpravo, uprostřed a vlevo. Při skládání jednotlivých diamantů jsem pak červenou umístila tak, aby mi to dalo vzor oné hvězdy tj. středem diamantu. Ještě přidávám odkaz na návod jak spojit lem v úhlu 45 stupňů - KLIK. Hezké tvoření!

9 komentářů:

Katarina řekl(a)...

Věri, nádherná hviezda. Aj nápad urobiť z nej adventný kalendár je super :)

Věrka řekl(a)...

Věru, je to skvělé. Jdu juknout na ten návod, třeba mě to taky uchvátí, protože se mi to líbí fakt hodně.
měj se krásně a pěkný advent Věrka

Zuzana řekl(a)...

Máš to skvělé, báječný nápad, jak hvězdu využít.

Jana řekl(a)...

Krása!

Jitka řekl(a)...

Krásné!!! S tím zvlněným okrajem jsem si také jednou naběhla. Od té doby zašívám okraje ručně.

VěraŠ. řekl(a)...

To je skutečně krása.

Olive řekl(a)...

Vexi, ta hvezda je krasna a dobre jsi to vymyslela. A i predtim jsi to mela moc pekne. Severskemu stylu propadam az letos. :-)

Anonymní řekl(a)...

Vlastně ji nepřekvapila, jako vždy........ paráda.
M*

Jolana řekl(a)...

Máš to úžasné! Myslím, že to zatížení quilt vyrovná a už vyrovnaným zůstane :)
Děkuji moc za odkazy. Lemování mi problém nedělá. Co ale bude ořech - to je ta hvězda samotná. Docela je dobrý vtip i to provedení právě v odkazu :) Takže zas a opět děkuji a jdu tiše závidět! :) Máš to opravdu moc pěkné!
Jola

PS: Tunýlek - raději větší než menší, ne? :)