..

..

Stránky

sobota 9. listopadu 2013

Věnec a hvězda

 

Pokračujeme ve vánočním duchu. Včera jsem došila věnec a jsem z něho nadšená. Ráda bych ušila další jako dárek pro babičky, tak uvidíme, zda se zadaří. Kdo si včas nestáhl předlohu, může si ji koupit ZDE. Jen jsem namísto mašle přes papír doplnila mašlí skutečnou. Očičko jsem "nakreslila" fixem.


Tady ještě s papírem na zadní části. Na veněc jsem použila jeden pruh z jelly rollu. Pasuje naprosto přesně. Olemováno oblíbeným puntíkem a na zadní straně jsou rožky do kterých přijde lištička na zavěšení.



Pokročila jsem i s šitím hvězdy. V návodu jsem došla do fáze, kdy bylo třeba připravit 8 čtverců. Pak jsem, ale vůbec nepochopila jak se to mělo poskládat, nedávalo mi to smysl, tak jsem nakonec použila čtverců 6. 4 z nich jsem rozřízla na 1/2 podle návodu a 2 z nich na 1/4. Ty dva na čtvrtiny bych příště udělala o fous větší. Jak je vidět na fotkách jsou trochu kratší.


Nicměné jsem to celé zařízla a momentálně mám čtverec o velikost 84x84cm.



Střed je malinko zvlněný, protože se tam potkává dost látek, ale myslím, že to jde. Většina špiček se mi povedla, ale najde se i nějaká mírně ujetá. Na první pokus s touto metodou docela slušný výsledek. Já jsem rozhodně spokojená. Uvidíme jak dopadne prošívání.


Užijte si víkend! Jo a Modern Patchwork má další vánoční soutěž! Mrkněte:

12 komentářů:

Katarina řekl(a)...

Věri, zase raz mi padá sánka. Všetko krásne, ale z tej hviezdy som úplne hotová. Po tejto technike pokukávam už veľmi dlho, ale zdá sa mi to príliš zložité, tak to odkladám.. možno na dôchodku :)))

Olive řekl(a)...

Věrko, taky bych byla nadšená. Opravdu super. Máš neuvěřitelný cit na projekty. A ta hvězda si prošitím sedne, je krásná.

Unknown řekl(a)...

nadhera..

Jolana řekl(a)...

Věnec je krásný, moc se mi líbí ptáček, kouzelné!!! A hvězda také super! Tak ať se ti moc daří :) Krásný víkend, Jola

COSMO řekl(a)...

Tak to je nádhera, naprosto profesionální. Já bych si to radši namalovala, než to sešívat. Smekám.

vexa řekl(a)...

Děkuji za krásné komentáře. Není to tak složité jak to vypadá. Opravdu.

Unknown řekl(a)...

Veľmi pekná práca aj zaujímavé skombinovanie látok - výborné. Pekný zvyšok víkendu.

Lenka/Lilienka řekl(a)...

Překrásné! A děkuji za skvělý odkaz na šití přes papír. Mám moc ráda tuto techniku a odkaz jsem vůbec neznala. Ať se daří :-)

lila řekl(a)...

Tá hviezda je hviezda! Ako to, že máš tie malinké veci také krásne a presné? :-)

vexa řekl(a)...

Díky. To bude tou technikou přes papír. To je právě to její velké plus, že jen šiješ podle papíru a pak ti z toho vyleze toto :-)

Ještěrka řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.
Ještěrka řekl(a)...
Tento komentář byl odstraněn autorem.