..

..

Stránky

pátek 11. října 2013

Jehelníčky a obal na pixlu


Nějak se v posledních dnech nemůžu soustředit na větší projekty a tak si hraju s těma menšíma. Začátkem týdne jsem spíchla dva jehelníčky. Jeden je posledním projektem z knížky Patchwork, Please! a je součástí Zakka Along 2.0. Ten vršek je šitý přes papír, ale určitě by to šlo i bez něj. V knížce najdete verzi o něco menší. Tohle je gigant pro kamarádku, co má ráda větší jehelníčky. Ještě jsem ho nepředala, tak bych ho tu asi neměla ukazovat, ale co už :-))

Zadní strana a obrázek z knížky.
Rohy mi úplně nevyšly. Jak jsem to zvětšila, tak jsem to zřejmě blbě spočítala a tak jsem musela trochu zaimprovizovat.

Ve skupině s názvem Across the Pond se tento měsíc šije úzký jehelníček a já měla dojem, že jeden takový taky potřebuju. Na tohle místo před stroj si jehelníček dávám i tak, tak teď tam budu mít jen tuhle nudli. Dostala jsem od kamarádky odstřižky z lemu látek a tak jsem je hned musela využít. Šicí kámošky jsou ty nej! Díky!


No a dneska jsem měla nějaký pominutí mysli a vytáhla jsem ze šuplíku prošitý čtverec a hrc frc ušila obal na pixlu od Cara. Caro piju od dob svého prvního těhotenství, takže pár pixel tu ještě mám. Je to bezva projekt na zužitkování zbytků nebo tréninkových kusů prošívání.


Naměřit, označit, vložit poutko, přešít. Založit, přešít a hotovo. Nechala jsem tomu nezačištěné okraje, jsou schovaný, tak to nevadí.
Jen pozor ať se vám obal vejde na stroj. Na ten můj to bylo akorát. Na menší pixlu by bylo třeba otočit postup, nejdřív založit okraje a pak teprve prošívat boční šev.
 
Zavěšené na háčku se mi to nelíbilo, tak mně napadlo přidat knoflík. Obtočit okolo tyčky a je to. Inspiraci na obal jsem viděla před časem na netu, jen se mi to nechtělo hledat a šlo to i bez návodu. Akorát mi pásne do vrchní řady na zeď. Jen tam musím dát věci, které moc často nepoužívám, protože tam ze země nedostanu. Určitě ještě něco podobného spáchám, ty modré kelímky mi tam totiž neladí :-))


7 komentářů:

Jolana řekl(a)...

Ty jedeš!!!! Máš to všechno moc krásné!
Pěkný víkend, Jola

Amy DeCesare řekl(a)...

Vera - you are just a star!!! These projects are all brilliant, and I'm so glad you are sewing along Across The Pond. Your little projects are so inspiring, as always!!!

legato1958 řekl(a)...

All of your projects are so pretty! I love your skinny pincushion , with the selvages! And using the selvages on the sides of the pretitified pincushions!

Susie

LucieH řekl(a)...

Krásný nápad s pixlami...já mám nepočítaně od melty a špaldového kafe:-)))Koukám na to jak je to ušito...prostě roura dodatečně začištované okraje nahoře i dole?nebo to má dno?Minulý týden jsem šila rukávník na ruce nebo-li štuclík a potrápilo mě co s čím dříve předšít zašít prošít:-(((((
Jinka krásné věcičky ráda se zase pokochám.Hezký víkend

Gizela řekl(a)...

Krásné jehelníčky, ale ta pixla mě dostala - SUPER.

eni.ka řekl(a)...

jéééj, caro má nové šaty, aké pekné a veľmi praktické recyklovanie. Pekný víkend Alena

Katka řekl(a)...

Jehelníčky jsou krásný a ten obal na plechovku je skvělý. A je to super nápad.