..

..

Stránky

středa 23. ledna 2013

WiP/Přípravy

Sometimes is all about preparation. Before I turn my machine on I want to have it all prepared and ready for sewing. Choosing the right color and fabrics can't be rushed. Sometimes I get stuck at that point. Finally I was able to finalize my color choice for Skill Builder BOM and I'm all ready to sew those two blocks. There is color page available for this project but I don't even have that many pencils so I took a picture just for fun to show you my type of draft. I wanted to work in lines first but go across seems better. That way I can mix more colors at least that's the idea.

Než vytáhnu stroj, tak je potřeba vše připravit. Občas se zaseknu u výběru barev a látek, ale včera jsem se konečně rozhodla jak bude moje SBBOM deka vypadat. Původně jsem to chtěla členit barevně podle řad, ale nakonec jsem se rozhodla jet napříč. Takto budu mixovat víc barev k sobě. Pro zábavu jsem vám vyfotila můj náčrt.

I have already shared the pics of my fabrics for new crib size quilt. Kind of Polaroid to be. You might check my inspiration here. I tried to put it all together. No drawing for this one. I'm not really sketching my ideas on paper. It's all in my head and I make adjustments while I'm working on it. I don't like the orange so I'll skip that. I have my white borders for fussy cuts ready but I still have to prewash the fabrics. It'll be fun quilt I believe.

Látky na novou deku jsem vám už ukazovala včetně inspirace. Moc mně nebaví kreslit si na papír. V hlavě mám svoji představu a pak ji upravuju podle toho jak mi to jde. Pro tentokrát jsem si na sebe naskládala látky, abych si ověřila jestli se mi to na ten rozměr vejde. Ta oranžová se mi tam nelíbí a tak ji úplně vynechám. Bílé okraje, které budu našívat kolem obrázků mám připravené, tak ještě vyprat látky a můžu začít.

I'm also getting ready for some paper piecing. I'm total beginner so I'm a bit nervous but I'll manage as I want to be part of this wonderful project.

Taky se chystám na šití přes papír. Přihlásila jsem se do jednoho projektu a tak to prostě musím zvládnout ikdyž jsem z toho trochu nervozní.
 
There are few more things but these are the top 3 I'm really working on. Linking up with WiP.

5 komentářů:

Katarina řekl(a)...

Věri, tvoj blog je asi nevyčerpateľná studnica inšpirácie - práve som sa vďaka tebe prihlásila do svojho prvého BOM :)

jamala řekl(a)...

Jsi nezmar. J.

Korfela řekl(a)...

To dáš ;-)

Katarina řekl(a)...

Pozri, čo si spôsobila :D http://modernpatchwork.blogspot.sk/2013/01/moj-prvy-bom-my-firs-bom-ever.html

Sandra :) řekl(a)...

I like your fabric choices - especially that jungle print! Paper piecing is fun, and it's a great way to get really accurate points and seams :D It does have a learning curve though!