..

..

Stránky

sobota 19. ledna 2013

Látky/Stash

Dnes to bude o inspiraci, látkách a o tom na co se chystám. Už nějakou dobu mám v plánu deku do postýlky, tentokrát však pro kluka. Původně jsem chtěla šít verzi Groove Quiltu, ale mám raději naducané než hustě prošité. Tedy jasnou představu ještě nemám, ale měl by to být takový mix toho co se mi líbí, třeba se také inspirujete: Polaroid Rainbows, v menší verzi by to mohlo vypadat nějak takhle: Polaroid 9 Patch a k tomu bych ráda přidala stínování jako je tady.

I'm a bit looser when it comes to fabric stash. I rather buy fabrics for particular project and there are some ahead. Crib size quilt for boy is one of them. I don't have exact idea yet but it should be some kind of Polaroid quilt, similar to what Fiona shared but with a little shadow twist like here. I really love the Rainbow Polaroid so there might be more colors for the background as well. I wanted to make the Groove Quilt first but I don't want to do heavy FMQ as I want to use fleece for the back side.
Středem obrázků by měla být zvířatka z Ikea látky, takže je možné, že ani nebudou všechny stejně veliké, uvidíme. K tomu jsem pořídila jasně oranžovou, jasně zelenou, světle modrou a na stín tmavší modrou. Barvy jsou jasné, lehce křiklavé, ale fotka mi moc nevyšla. Na zadní stranu přijde roztomilý medvídkový fleece. Koupila jsem ho i v růžovém provedení pro moje holky. Je k poňuchání.

I knew I want to use the classic Ikea fabric with animals for the fussy cuts. I'll be adding bright orange and green and some blue shades. The colors are really bright, I didn't get the right pic. I also got some polar fleece for the back side. I really like the print and as it was on sale I got it in pink for my girls as well. It's so soft and pretty.
První dva bloky Skill Builder BOM už jsou k dispozici, takže je nejvyšší čas s tím začít. Tady je moje látka co budu používat jako základní. K tomu bych ráda ladila látky podle řad, asi takto: oranžová, červená, růžová, fialová, tyrkysová. Kreslit si to nebudu, protože ani tolik pastelek nemám, prostě budu tak nějak improvizovat a dokupovat látky podle potřeby.

I received my background fabric for Skill Builder BOM. I'll like to use different colors for each line. My idea is to start with orange, red, pink, violet and finish with turquoise. I'll be improvising a bit as I don't even have enough pencils to put this on paper. We'll see how it goes.
Tento týden mi dorazily zipy co jsem vyhrála v prosincové šicí akci. Krásný barvičky, jsem z nich nadšená.

This week I have also received my prize that I won during the Pouch Hop. Super nice zippers from ZIPIT. Lovely colors, love at first sight I would say. Thank you so much!
 
Ještě jsem natrefila na další akci a zatím se mi to moc líbí. Mrkněte na další vzorkovou. Pomóóc, potřebuju víc látek a času :-) Máte taky něco nového v syslírně? Ukažte a přidejte se k Sunday Stash @ Finding Fifth

I came across yet another event, it's called Something New Sampler. I might need to get some more fabrics! Do you have some new arrivals to your stash? Link up with Sunday Stash @ Finding Fifth.


 

9 komentářů:

marryterrymiriam řekl(a)...

Ahoj deka bude určite zaujímavá zaujala ma POlaroid ale aj Groove Quiltu je zaujímavá len pre mňa príliš moderná Miriam

Korfela řekl(a)...

Já bych byla pro polaroid a to stínování je super!! Přírůstky teď nejsou .. snažím se využívat tu haldu zásob ;-)

Finding Fifth řekl(a)...

Oh that Ikea fabric is so great for polaroids. I cannot wait to see this one as a WiP.

Kristy @ Quiet Play řekl(a)...

Ooh some lovely new fabrics for the stash!

The animal print is very cute!

Sandra :) řekl(a)...

Well now I haven't heard of that Polaroid quilt before, but WOW I really like it - I'm old enough to remember Polaroid cameras so the block design is a blast from the past, lol!

Allison řekl(a)...

great colors for zippers! it is hard to get anything beyond white, black, or brown near me, so I was so happy to discover Zipit!

Alyce @ Blossom Heart Quilts řekl(a)...

I love ZipIt! Such fabulous service!

Amanda řekl(a)...

I agree...I usually try to buy fabric for a specific project! I find that otherwise it just seems to sit there, waiting patiently. And I love the bright colors for the to-be Polaroid quilt...it's going to look great.

Gemma@prettybobbins řekl(a)...

I love that Ikea print! Such a classic and you've picked some lovely coordinates :) Very jealous of those lovely zips too :)