..

..

Stránky

pátek 11. ledna 2013

Gnome Love/Trpasličí


I just visited Kristy's page and had a good laugh and I was thinking about naming my quilt "gnome vomit" but I love this quilt so I rather name it Gnome Love. It could easily be flying gnomes as well. Here it comes the first finished quilt of 2013! I made most of it last year thought as part of Cathedral Window sampler QAL. You can find the tutorials easily in the flickr group.

Středeční pozitivní ohlasy mi udělaly velkou radost a zároveň posloužily jako další motivace k dokončení. Děkuji! Tak tady je, moje první deka roku 2013 - Trpasličí. Návody/odkazy na jednotlivé čtverce můžete nalézt na flickru anebo v některém z mých předchozích článků na toto téma. Já osobně jsem z deky nadšená. Není bez chyby, pořád je co zlepšovat, ale o tom to není. Jde o celkový dojem a pocit a ten mám zkrátka skvělý :-)
I embellished the original 9 patch with stripes across and little ribbon for more girlie look. I got rid off not super matching points and gain on cuteness. Where my inspiration came from? I have two girls and if you look at Hello Kitty or Minnie you got it! The back side is made out of teddy bears fleece. I'm loving the polka dot binding too. Yesterday when I was hand stitching the binding it felt so warm so I just snuggle down when I finished it and fell asleep. So it's well tested already. I have to make full size quilt for us as well as this one is crib size for my little one.

K původním čtvercům jsem přidala pruhy a naparádila mašlí. Inspiraci jsem našla u Hello Kitty a Minnie. Zadní strana je z krásného medvídkového flísu, který mi obstarala Eva, díky moc, je parádní! Večer když jsem došívala lem, tak mně deka krásně hřála na klíně. Hned jak jsem ji došila jsem se pod ní schoulila a usnula. Testuju takhle každou deku. Rozhodně musím ušít nějakou v dospělácké velikosti, tohle je rozměr do postýlky 130 x 115cm.
ˇ
 
Linking up with TGIFF. I hope the weather gets better for you guys down there. It's really windy here and you can spot some fresh snowflakes in the last pic. 

18 komentářů:

ANNabeLL řekl(a)...

Páni, ta je naprosto perfektní!! Moc se ti povedla

verpa řekl(a)...

Musím znovu říct, že jsi ty bloky krásně sesadila, je to fakt těžké, když je ceka sampler. Červený lem to opět pozvedl a moc se mi líbí ten flís z druhé strany. Sice s ním nemám zkušenosti, ale asi se to moc hezky neprošívá.

cherryn řekl(a)...

Ty jsi ďábel! Je krásná! :-)

Korfela řekl(a)...

Věrunko fleece je báječná volba .. ušila jsem holkám letos k vánocům 2 velké deky .. opět nenafoceno ... a obě s fleecem .. Nel pod ní spí a stačí jí i při vyklopeném okně ... Máš ji nádhernou ... Moc se mi líbí ta variace s mašlí ... ;-) pa pa Lenik

Evikmt řekl(a)...

Věrko, deka je nááádherná!! a jsem moc ráda, že se ti fleece líbí, dobře slouží a jsi spokojená :-)

Monika řekl(a)...

Je úžasná....pěkný startovní kousek v tomto roce.....nasadila jsi sama sobě vysokou laťku....:-D

Katarina řekl(a)...

Nádherná. Presne takto som si ju predstavovala. Vylepšil ju už len ten flís :)

jamala řekl(a)...

Má to skvělé. Chyby dělám pořád, ale to bude stářím. Ten ta zadní strana je super. S nasimi zvířaty se ale do něčeho takového pustit nemůžu. Monika se trefila, jsem zvědavá, čím zaboduješ příště. J.

Olive řekl(a)...

Je krásná. Koukala jsem na ten flickr a nejvíce se mi líbila ta tvoje kombinace. Krásně to vyniklo.

vexa řekl(a)...

Holky díky za ohlasy, jsem ráda, že se vám taky líbí :-)

Katarína řekl(a)...

Je fakt skvelá, páčia sa mi aj farbičky na nej a musím sa priznať, že ja presne tak isto testujem deky :-)

Sandra :) řekl(a)...

It's beautiful, Vera - well deserving of Gnome LOVE, not Gnome Vomit ... ROTFL!!!!

MyWay řekl(a)...

Je dokonalá, nádherná...
Gabi

Kristy @ Quiet Play řekl(a)...

Ahahaha! Gnome Vomit! Lol! No this is way too pretty for that! I like Gnome Love! Such a fantastic quilt - love love!

Anonymní řekl(a)...

No tak já se asi už snažit ani nebudu... překonat "amatéra" už se mi nepodaří :-D ... Je nádherná, moc se ti povedla.
Monika mopsinka

pegyna řekl(a)...

Deka je fantastická, šiješ nádherně máš svůj styl.

Napadnicek řekl(a)...

Nádherná

sedmives řekl(a)...

Ta je naprosto dokonalá a jedinečná.