..

..

Stránky

úterý 22. ledna 2013

Elizabeth Hartman


Znáte Elizabeth Hartman? Já na ni narazila náhodou, když jsem okomentovala jednu deku a dotyčná mi poslala odkaz na její blog Oh, Fransson! Na blogu mimo jiné najdete přepracované motivy dek z její knížky Modern Patchwork. Ta myšlenka i  motivy se mi zalíbily a tak jsem si knížku pořídila k vánocům. A jestli si vzpomínáte, tak jsem psala o tom, že jsem vyhrála její střih na taštičky. Její styl se mi moc líbí a možná zaujme i vás. Tady je první zkušební verze a rozdělaná část další. Přidala jsem k tomu obal na kapesníky a je z toho sadička.

You probably heard about Elizabeth Hartman before. Once I commented on someone's quilt I received link to her blog Oh, Fransson! I really like the idea about remaking her quilts so I got her book for Christmas. I have already mentioned that I won her Perfect Zip Bags Pattern. Here's my trial one. I have added the tissue cozy to make a set.
 
Vyzkoušela jsem si zase trochu jiný způsob všití zipu. Ještě to ovšem musím vypilovat.
I have never tried this type of zipper assembly before. I need to practice some more.

U ní na blogu jsem viděla tu nejhezčí verzi tašky od Amy Butler - weekender bag. Chtěla jsem si tuhle techniku taky vyzkoušet a tady je první cvičná verze. Trochu praxe a bude to dobrý.

As many I fell in love with the version of the Weekender bag. I wanted to try that patchwork technique so I finally test it. Not bad for the trial but I need to practice some more.

Z knížky se mi toho líbí hodně. Jako první jsem vybrala Neighborhood. Tady ještě její variace. Trochu si to přizpůsobím a bude z toho deka pro MiniMe. O tom zase někdy příště.

I like all the quilts in the book. I choose Neighborhood as the first one to try. Her variation looks also good and I'm going to do my own. At least that's the plan.

7 komentářů:

kat129 řekl(a)...

You like houses! House pouches and now a house quilt! Will you be using a similar color pattern for your house quilt or something different? Thanks for sharing!

Ana BC řekl(a)...

Very nice patchwork!

Sandra :) řekl(a)...

I haven't made the Perfect Zip Bag yet, although I've used her size (and construction proportions) for two tall pouches that had centre blocks, lol. Since I have a couple of days before my last bag for the Threadbias Challenge is due, maybe I can make that bag using the tutorial!

I hope you enjoy that QAYG technique as much as I do --- you say you need to practice, but don't forget - each block and it's individual quilting will disappear into a sea of blocks - if something isn't completely perfect (hello ... we're human!) it won't show at all because it will just blend in with the surrounding blocks :)

pegyna řekl(a)...

Děkuji za inspirace, taštičky i cestovka se mi také moc líbí.
Na deku se těším v tvém podání to bude určitě originál.
Měj se šiješ krásně

Korfela řekl(a)...

aa Věrky nervová masáž ... je to nádhera ... Mne zaujala ta deka Tokyo metro ... a ten nový zip se mi tuze líbí ... to byla dobrá výhra ... ;-) Prošívání vyzkouším ... kuju krásné ... Lenka

Mara řekl(a)...

krásné, právě jsem došila tašku a našívala zip stejným způsobem, můžete mrknout u mě na blogu, taky jsem dodělala obal na kapesníky, ten nemám ještě vyfocený i tak děkuji za inspiraci a těším se na další vaše šití krásný večer Mara

marryterrymiriam řekl(a)...

úplne geniálne!