..

..

Stránky

úterý 1. ledna 2013

BoM - Measure Twice

I started the New Year with my first attempt of paper piecing. It is January Block of BoM "And Sew On...". Head over to Kristy's page for more details and little intro. I have never tried this technique before and I kind of don't get it. I could easily do this simple block without the paper and I would probably be much faster with it as well. So I have very mixed feelings about this whole thing. It's too early to give up but I don't really like the technique, lol. I need some practice and I'll look up some videos as well and we'll see.

Tak jsem včera večer prubla šití přes papír. No řeknu vám, že z toho mám poněkud smíšené pocity. Přišlo mi, že kdybych to šila bez papíru, tak to bude jednodušší. Zatím to nevzdávám, musím to ještě trochu nastudovat, znovu vyzkoušet a uvidíme. Více informací a vzor najdete na těchto stránkách.

To alternate the measure tape kind of fabric I used machine satin stitch and my daugthers stamps. I tried the stamps before. They wash out easily without ruining the fabric. Have you noticed the chopped of right top corner? Oh yes, I should measure twice. I left it there as an remainder for next time as I really didn't feel like unpicking those little stitches.

Místo látky s potiskem pravítka, kterou nemám, jsem u kraje použila jen strojový steh a čísla jsem natiskla dětskými razítky. Předem jsem razítka vyzkoušela, v pračce se vyperou a látku nijak neponičí. Jo a všimli jste si toho ufiknutého pravého horního rohu? Nechala jsem si ho tam jako varování pro příště. Látky jsem tam měla dost, ale prostě jsem to mizerně zastřihla.
I also took the picture of my back side. I kind of forgot to cut those fabrics already sewn on. I might eventually fix that but have a look what sucker can do. Not really sure at this stage how far I can get with my negligent style. Looks like bigger challenge that I thought.
 
Pro pobavení jsem vyfotila i zadní stranu. Nějak jsem zapomněla během šití zastřihovat látky a tak to vypadá nějak takto. No jo, začátečník. Momentálně si nejsem jistá, zda ušiju všech 9 bločků. Šití přes papír bude zřejmě větší výzva než jsem čekala. Držte mi palec.
 
Linking up with
 

6 komentářů:

Katka řekl(a)...

Se musím smát - přesně tohle jsem říkala taky, že by to snad bylo lepší bez toho papíru. Ale to mi právě paní říkala, že kulaté tvary se bez papíru neudělají. Jak jsem psala o té knížce, tak tam je návod na Zvěrokruh - http://www.svadlenka-magazine.com/detail-cisla?id=29# A na té zadní straně se to má ohýbat přes pravítko a uřezávat. Jako to nedělám chytrou, jen předávám informace, co jsem sama dostala :-)) Tak držím pěsti a zase nakouknu na další kousky.

Korfela řekl(a)...

Věrko, když to vidím, tak z toho mám smíšené pocity ... na jednu stranun zajímavé a lákavé na druhou stranu jsem z toho rozpačitá ... uvidíme ;-)

jamala řekl(a)...

S tím metrem jsi mne dostala. Kolik těch BOM šiješ?! A je pravda, že jsi mi udělala radost. V zápalu práce, taky často hledím, co jsem "dokázala" j.

vexa řekl(a)...

:-) a díky za odkaz

Kristy @ Quiet Play řekl(a)...

Well done you for trying paper piecing! Your block turned out great! It definitely is a technique that takes a bit of getting used to - it's a different way of thinking about how to sew and where to lay the fabric. Promise not to hold it against you if you decide paper piecing is not for you hehehe! ;)

The Patchsmith řekl(a)...

Vexa,
The best on-line resource to learn paper piecing is “The Craftsy Block of the Month 2012" - it is a free course. The month of October teaches paper piecing. Check it out http://www.craftsy.com/class/The-Craftsy-Block-of-the-Month/50.
Once you get the hang of it then it can work well for some blocks - but not for all I find.
Have fun and Happy New Year.