..

..

Stránky

úterý 30. října 2012

Dalši dva/QAL

Tak mám hotové další dvě trpasličí okna. V pořadí paté a šesté. Návod najdete tu a tu.

I have finished sampler windows No. 5 and 6. For more info about this QAL check this site.




neděle 28. října 2012

Blogger’s Quilt Festival


I came across couple of posts about Blogger’s Quilt Festival. There are so many incredible quilts that I wondered if I should join in or not. I didn't feel qualified enough as I only made two quilts so far. On the other hand I told myself there is nothing to loose. What's the worst scenario? Nobody is going to show up but I can handle that. It already happened to me with the Festival entry. So here I am and the story of my first quilt.
At first I only wanted to try some tutorials from Hegaxon Quilt Festival but I really liked the result so I started thinking I should make baby quilt. My very first post with first few blocks is here. While working on it I realized it's just the right time for me to make regular size quilt. I started it with scraps but added few fabrics later on. It's pretty much mixture of everything I wanted to try. Some hand stitched appliqué and different kinds of hexagons. I also tried hand quilting. More pics can be found here. I used the hand stitching for the top and batting only than I used walking foot for the very first time to quilt all three layers including backing. The back side is very simple. If you spot some color order in there I'll be glad as I spent a lot of time just to match it in some way. Thank you for a lovely event I'm inspired already by so many pretties.



Blogger’s Quilt Festival Stats
Finished quilt measures : 45″x 64″
Special techniques used : applique, hand quilting
Quilted by : first hand quilted by me and than on my home sewing machine
Best Category : Throw Size Quilt

Právě probíhá Festival plný krásných dek. Nejdřív jsem váhala, zda se zúčastnit, ale o nic nejde a zkusit se má všechno. Rozhodně doporučuju pro inspiraci, je tam spousta neuvěřitelně krásných dek.
 

Vánoční/Little ones

Minulý víkend jsem šila mini vánoční domečky. Teda zkušební verzi jsem ušila ještě v týdnu, ale jak jsem spěchala ve výsledku mi to nějak neladilo, tak jsem musela ušit jiné, pro klid duše. Neřekla bych, že jsem perfekcionista, to ani náhodou, jen mám ráda, když to ladí a to druhé duo tedy ladí mému oku dokonale :-)

Last weekend I was working on some mini Xmas houses. The first testing version was not right to my eye so I had to remake it in more matching version. I came up with this cute little duo which is just right for the matching freak in me. Inspired by the retromama pattern.


Inspiraci jsem našla na stránkách retromama, kde je i střih ke stažení. Moje verze je upravená na velikost trpaslíků. Měla jsem pocit, že vánoce jsou ještě daleko, ale s tím jak včera napadl sníh mám dojem, že už jsou vážně za rohem. Dneska dopoledne jsme si pěkně pohráli se sněhem a zkřížili jsme sněhuláka s "dýni" a na malou chvíli jsme měli Snoweena. Skleněný akvárko jsme tam samozřejmě nenechali a přidělali jsme mu něco jako žabí hlavu. Rychle to taje, ale i tak jsme si to užili.
It's getting pretty close to xmas. I didn't feel that way last week but after we received some snow yesterday I change my mind. We had a blast this morning as we built the Snoween. Snoween is snowman with halloween pumpking head on, lol. It's actually on old aquarium bowl and we didn't leave it on as the snow is melting down quite quickly. We usually don't have a snow at this time around, it was bit unexpected.

sobota 27. října 2012

Výhra/Stash

Možná si vzpomenete, že jsem v září poslala projekt z knížky Zakka Style do akce s názvem Craft Book Month a měla jsem štěstí a vyhrála 25$ certifikát do Fat Quarter Shopu. Moje volba padla na sladký balíček Ooh La La a k tomu půl yardu látky s roztomilou veverkou. Oboje ve slevě, to se ví. Nechtěla jsem tuto radostnou novinku vypustit do světa dokud mi výhra nepřišla fyzicky domů. Balíček látek co jsem vyhrála na konci šití Zakka totiž stále nedorazil a pochybuju, že ještě někdy přijde. Už teď vím, že ten Ooh La La charm pack nakombinuju se šedým puntíkem. Plánování je fajn, ale popravdě mi to teď nějak vázne, tak snad se brzo zase rozjedu.
I participated in Craft Book Month during September and I was lucky to win $25 certificate to Fat Quarter Shop. Whoo hoo. It was very hard to choose something as the postage is $17 so I searched the sale section and I couldn't resist sweet Ooh La La charm pack. To use up the total I took Fox Trails Brown Foxy Dots Yardage. It's 1/2 yard and it's quite cute. I'm really happy with my choice. I didn't want to share this news before I actually received the package itself. I was lucky with the last draw in Zakka Style SAL and scored fabric bundle but no sign of that so far. I don't think it will ever show up in my mailbox. That's life.


Thank you Craft Buds for lovely event and Fat Quarter Shop for my prize! Later on my project picture was featured in this post on Stash Books blog. Isn't that great! Special thanks goes to Lindsay.

Linking up with Sunday Stash #37

středa 24. října 2012

Domečky/Houses

Další trpasličí domeček je tu. MiniMe nechápala, že ty co jsem ušila nezůstanou doma a tak jsem musela ušít i verzi do naší domácí sbírky. Chtěla tam samé holčičky, ale nakonec za domem jedna z holek randí s klukem. Je hodně podobný tomu prvnímu trpasličímu, jen má nový typ dveří.
I made one more of these gnomes houses as we needed one for our home collection. My daughter requested just girls but there is one having date with her boyfriend in the backyard. Ha ha. I didn't want to make exact copy of the first one so I tried new type of door. Turned out cute as usual. This really is my favorite project and there are more variations to come.

Pamatujete ještě blok se stromečkem co jsem šila pro vánoční deku? Organizátorka charitativní akce Katarína do komentářů k losování napsala, že by ji domeček udělal velkou radost, tak jsem se rozhodla ji překvapit a ušila jsem speciální verzi jen pro ni. Překvapení už dorazilo a její reakce byla moc krásná a udělala mi velkou radost. Ta zvláštní kombinace tyrkysové a červené má něco do sebe.
Some time ago I made this one as a surprise for the girl that organizing Xmas charity quilt. It's made in same combination and she already received it so I'm able to share the pics with you as well. I was not sure about this turquoise and red combination but it works well. Surprisingly.
Než jsem je odeslala, tak jsem je vyfotila pěkně pohromadě. S tím co jsem včera došila je jich zatím 6, ale další určitě přibudou.

Before I sent the two gnomes houses out I took group photo. Fun to see them all together. I'm down to No.6 in total but as I said there are more to come. Beware.

středa 17. října 2012

Chaos/WiP

Další nakouknutí do mého neorganizovaného hala bala stylu. Mám rozdělaných spoustu věcí, tady je alespoň pár z nich. Prvotní fázi předělávky postýlky máme za sebou a na světě je stůl. Teď chci ušít nějaký kapsář nebo něco v tom smyslu, ale jasnou představu ještě nemám, ale látky už ano. Deska stolu je potažena laminovanou bavlnou.

Time to share some WiPs. There is lots of going on. I'm not very well organized. I decided to go through the different stages of my projects. Stage one would be dreaming. I have many projects in my head but I would have to make separate post for those. Let's move to planning stage. I started crib redo. Just turned it into table for our little one and I plan to do some organizers on the sides but not exact idea yet. I used laminated cotton for the table desk and scored some fabrics in same design for future something to be.
Občas mi trvá než vyberu látky, ale na blok č. 5 už mám vybráno. Teď jen nastříhat a můžu se do toho pustit. Zatím se mi to moc líbí a jsem z těch pokusných okýnek nadšená. Už při šití prvního jsem si udělala pomocnou průhlednou šablonu, abych měla trpaslíky pěkně na středu.

Sometimes I'm having trouble with fabric choice. Well I made my choice for Cathedral window No. 5 and I'm ready for the fussy cutting. I made see though template to get those gnomes right where I want them. It's part of Cathedral Window sampler QAL and so far I'm in love with these. Cutting stage is not my favorite part.

Někdy v srpnu jsem psala o společném šití podle střihu od Emily Cier - Groove Quilt. Hrozně se mi líbí, ale pořád jsem to odkládala, ale včera jsem s tím konečně začala. Nehodlám teď mohutně finišovat, ale pojedu svým tempem. Tady jsou první obloučky co jsem kdy šila.

Back in August I was so excited to join the Totally Groovy QAL but the trouble is I get excited pretty easy. I love the design and finally decided to try those curves. My first curves went well, plenty of space for improvement but I'll work in my pace on those.

No a na závěr jeden domeček před dokončením. Ještě přišít hadovku a kliku a můžu sešívat. Co vy jak jste na tom? Máte taky vícero věcí rozdělaných? Jen pro pořádek, tohle opravdu nejsou všechny načaté projekty :-D

Final stage of house pouch. There are always some as I love this project. There couple more UFOs but that's plenty for today. Those are actually project I'm really working on, lol.

Linkin up with WiP Wednesday.


neděle 14. října 2012

Syslení/Stash

Nutkání k syslení mám vždy, když se vyhlásí nějaký výprodej. Tentokrát opět na mojelátky.cz, něco málo tam ještě mají, tak mrkněte. Já si rozšířila sbírku puntíků, ty mám moc ráda, nově pak nějaké hvězdy, sovy a pár dalších, když už jsem byla v tom nakupování. Jistě to znáte.

My stash is quite small but I always add something when there is some irresistible sale. New colors added to my polka dots collection. Some stars, some owls, some big prints, some neutral. 



Linking  up with Sunday Stash #35.


 

sobota 13. října 2012

Další/Blocks


Pokračování vzorků. Když jsem koukala na návod č. 3, měla jsem obavy, ale jak člověk vezme do ruky látky a zkusí to, tak zjistí, že to tak složité vážně není. Doporučuji mrknout i na toto video.

The Cathedral Window QAL continues. Here's my version of Blocks No. 3 and 4. It looks difficult at first but it really isn't. The tutorial provides many photos and there is also helpful video available.


Bloček č.4 je zatím nejjednodušší. Trochu jsem si to upravila, jednotlivé díly jsem nedělala pravidelné a látky jsem nestříhala našikmo jak doporučují v návodu. Pokud vám utekla prvotní informace, tak jsem se pustila do společného šití 9 různých variant tzv. katedrálových oken. O ceny v tomto případě nejde, jelikož posílají jen do US a Kanady, ale chtěla jsem si to prostě zkusit a navíc to společné šití mě vážně baví. Sledovat jaké látky vybraly ostatní, jak se jim to povedlo a tak vůbec.

No. 4 the Opposing Waves block. I didn't follow the tutorial all the way and that's why my waves are not even. So far the easiest block. These blocks are really challenge for me as I haven't done anything similar before and I really like the outcome. The prizes for this QAL are not really motivation as they limited to US and Canada shipping addresses. Looking forward the next blocks.

čtvrtek 11. října 2012

Na drobné/Coin Purse


Další restík hotový. Potřebovala jsem pro Viki peněženku na drobné + pouzdro na průkazku. Jenže jsem neměla úplně jasnou představu, tak realizace vázla. Když jsem viděla návod na poutko na klíče, chtěla jsem to zkusit, tak vznikl závěs na krk. Jen jsem místo prošití procvakla nýtem, tak jak to bývá u kupovaných. Z jedné strany strany jsem pak našila kapsičku na zip (na drobné) a na druhou jsem ušmikla kus průhledných desek. Prošít to šlo lehce. Pak jsem opravdu nepěkně přišila šikmý proužek a protože jsem nechtěla párat, vymódila jsem to cikcakem různých velikostí, jakože je to hala bala schválně. Doplnila jsem ručním nepravidelným prošitím u zipu. V jednu chvíli jsem to chtěla zahodit, ale nakonec to ujde.
I planned to do this coin purse since my daughter started the school in September. She needs one to keep her bus money in place and also to hold the ID in it. She pays less if she has school kid ID, just to explain what this is about. It took me too long as I had no exact idea. When I saw this wrist key chain I wanted to try one too. So it all started with the chain. Then I only made zipper pocket and see through pocket on the other side. I sewed the bias tape around but it was really ugly uneven bad looking disaster. As I'm kind of lazy and don't like the seam ripper I went for negligent kind of look which means all sizes of zigzag in two colors. To support the look I added some hand sewing around the zipper. Not bad after all.


úterý 9. října 2012

Pouzdra/Cases

Už od května, kdy jsem šila pouzdro na tužky podle knížky Zakka Style jsem si plánovala jak ušiju pouzdro na flétnu. V neděli jsem konečně jedno ušila, musela jsem opět pořádně zapřemýšlet, ale dopadlo to. Ráno jsem se dočkala nečekané reakce od Viki. Mami a proč tam je ta guma? Proč tam není sucháč? Hmmm. Tak jsem včera ušila ještě jedno na sucháč. Tentokrát jsem si udělala i pár fotek, abych už příště nemusela vymýšlet jak to správně poskládat. Taky jsem si trochu pohrála se zdobením.
Modified version of Zakka Style pencil case. I wasn't so thrilled about this project while making it back in May but I thought about making a case for fipple flute. The pattern is just right but a bit tricky assembly. I adjust the pattern a bit. I didn't like the flat in my original project so I adjusted the ends. It's also good idea to iron the seam allowance for the closure. I took some pictures to show what I mean. Once the adjusted flap is sewn it makes just the right hole to turn the whole thing around. I made the first closure out of elastic band but my daughter suggested I should use velcro instead. That's why I made the second one I have also added more fancy look.
Původní střih z knížky jsem si trochu upravila. Trochu jsem zúžila tu klopu. Po odšití zůstane akorát dost veliký otvor na protočení. Rovněž doporučuju předem zažehlit přídavek na švy, usnadní se tím to závěrečné sešití.